Суспільство (відео)

Сіверські герої АТО удостоєні всенародної відзнаки посмертно (Відео)

Уже рік, як у країні з`явилася така нагорода. Організація «Побратими України» намагається не оминути тих учасників АТО, які дійсно заслуговують на всенародне визнання.

Свого часу бої біля обох летовищ тривали не один місяць, і скільки тоді загинуло героїв – досі достеменно не відомо.

— Я думаю, що з часом ми знатимемо всіх героїв. Багато з них були і з «Айдара», тобто ті, хто пішов без військкомату, без обліку, де він, хто він. Проблема в основному з добровольцями, — Віталій Гнатенко, голова Спілки учасників бойових дій в АТО «Побратими України».

Одне, в чому точно впевнені військовослужбовці, – українське військо дійсно почало відроджуватися.

— Це вже не порівняти. Те, що було в 14-му році, і те, що зараз. Вже дуже багато досвіду, по-перше. У 14 році це були люди з цивільними професіями. То зараз це в основному контрактники.

Вже відпрацьована тактика, вже трішки простіше з технікою. Це не та армія, яка була в 14 році, — Віталій Гнатенко, голова спілки учасників бойових дій в АТО «Побратими України».

Серед 23-х родин загиблих бійців, які отримали нагрудні знаки, була й дружина відомого кіборга Володимира Титарчука  Юлія.

— Дуже важлива нагорода, навіть важливіша, ніж державна, тому що це визнання перед народом, перед побратимами за його заслуги. Ми дуже цим пишаємося, я пишаюсь своїм чоловіком, син – своїм батьком, — дружина загиблого капітана Збройних сил України, танкіста Володимира Титарчука Юлія Титарчук.

Так склалися обставини, що нинішній день для родини Титарчуків був не лише пам`ятним, але й символічним, адже в їхнього сина Едуарда саме сьогодні День народження.

— Збіглося, знаєте, наче згори. Нагорода – батько якоюсь мірою передав свій подаруночок такий невеличкий сину, щоб далі гордився своїм татом, і для нас це дуже важливо і приємно, чесно кажучи, — дружина загиблого капітана Збройних сил України, танкіста Володимира Титарчука Юлія Титарчук.

Хоча родини сіверських бійців і пишаються подвигами своїх рідних, однак кожен із них готовий обміняти всі нагороди та подяки на повернення до життя їхніх синів, чоловіків і батьків.

Ще статті по темі

Back to top button