Суспільство (відео)

Смерть на дорозі: прилуцька феміда розслідує справу проти бізнесмена (Відео)

Прилуцький міськрайонний суд розслідує трагедію річної давності, яка трапилася в Ічнянському районі. На лаві підсудних – 35-річний Станіслав Головань. Його підозрюють у вчиненні злочину, внаслідок якого загинув  житель села Бурімка Віталій Клімчук.

— Сьомого травня 2016 року ось на цьому місці, не доїжджаючи якихось 10 метрів до села Бурімка, сталася жахлива ДТП – ЗІЛ протаранив мопед, яким керував 30-річний житель Бурімки Віталій Клімчук. Тоді уся Бурімка обговорювала цю біду, її обговорює і зараз, бо рік минув, а винні у ДТП не покарані, — Яна Титенок, журналіст.

Того страшного вечора Віталій їздив до Ічні по батька і вже вдвох вони поверталися додому. Рухалися по головній дорозі зі швидкістю 50-55 кілометрів на годину. На дворі вечоріло, утім, шлях, яким їхав мопед, було добре видно, кажуть свідки трагедії. З ґрунтової дороги, що веде з поля на головну дорогу, вискочив ЗІЛ. За кермом вантажівки був Станіслав Головань. Транспортні засоби зіштовхнулися.

— Дивлюся – летить машина. З таким ревом, з таким гуркотом. Я злякалася. Ці їдуть, а він летить просто на них і тільки «бах» — і вони попадали: один – ліворуч, другий – праворуч, — Валентина Вольська, свідок ДТП.

Валентина Вольська стала випадковим свідком аварії. Поряд із дорогою, де сталася ДТП, жінка рвала худобі зілля. Бабуся до останнього відмовлялася свідчити, бо ще досі не отямилася від лиха. Тоді вона одразу й не зрозуміла, що на мопеді були її онук і зять. Від удару ЗІЛа онук Віталій отримав травми, несумісні з життям, а от доньчин чоловік Віктор вижив у страшній ДТП і міг свідчити в суді.

— Прошу встати, суд іде…

На суді був присутній і сам підозрюваний. Він сидів, нахиливши голову, просився навіть вийти із зали суду. Адвокат Голованя натякав на примирення, адже його підзахисному загрожує чималий строк позбавлення волі. Сам Головань свою вину визнає частково.

— Частково вважаю, звісно, суд вирішує, хай як буде, так і буде, — Станіслав Головань, підозрюваний.

Майже чотири години суд слухав свідків. Постраждалі просили для Станіслава Голованя найвищої міри покарання.

— Найвищу міру покарання за цією статтею. Я би його до розстрілу, якби можна було, — Олена Клімчук, мати загиблого.

— Ми були у повній свідомості із сином, не п’яні, свідомості я не втрачав, я усе пам’ятаю. Мені ця пам’ять залишиться на все життя. Уся ця аварія…я прокидаюся, я не можу спокійно спати, — Віктор Клімчук, постраждалий, батько загиблого.

За словами свідків, того дня Станіслав Головань вживав спиртні напої та приймав легкі наркотики. Це нібито й завадило йому побачити мопед на дорозі. Утім, підозрюваний привів на судове засідання своїх свідків, які спростували звинувачення на його адресу. Мати загиблого, врешті, не стримала емоцій.

— На детекторі брехні його візьміть. Так, беріть, беріть. Продовжуйте.

Суд у справі Голованя перенесли на іншу дату, адже є ще двоє важливих свідків – Віталій Сайченко і Вадим Прошукало. Обидва – куми підозрюваного. На судове засідання їх запрошували, утім, вони проігнорували справу.

Постраждалі Клімчуки розцінюють це як затягування процесу. Бо, кажуть, родина Голованя – бізнесмени, мають зв’язки і багато грошей, аби зам’яти справу. За словами матері загиблого Віталія, їхня родина вже почала навіть отримувати погрози.

— Він у Ічні казав десь там у магазині, що як будуть рипатися, то будуть там, де їхній Віталік. Це сам Головань, що вбив мою дитину, я не можу без свого сина жити. Я поклялася на його могилі, я все зроблю, хоч і сама помру, але він все одно відсидить. Нехай відповість за смерть дитини, — Олена Клімчук, мати загиблого.

Судове засідання продовжиться 23 травня. Двох свідків знову викликатимуть на суд. У разі повторної неявки залучатимуть органи міліції. ЧЕline спостерігатиме за судовим процесом і відстоюватиме справедливість.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Явно що корреспондент показывал только одну сторону. Сторону потерпевших.много вранья.бабки там и вблизи не было.головань ехал не пьяный и не под наркотиками как говорится.это неприятное совпадение.Так надо было случиться.

Back to top button