Суспільство (відео)

Сміття напризволяще: пляж Земснаряду нікому прибирати (Відео)

Гордій Ярмак відпочиває зазвичай на пляжі Земснаряду.

Вода неагресивна та й спокійніше тут.

Після облаштування цього місця відпочинку тут стало цивілізовано і приємно, однак  чоловік нарікає: незручно одне.

— Тут дуже багато людей завжди, може, й тисячі, проте замало урн, щоб викинути сміття, а ті, що є, переповнені. Їх тут щонайменше 10-15 треба було б, — жаліється Гордій Ярмак, відпочивальник.

Ми вирішили з’ясувати, хто ж таки повинен доглядати за цим чернігівським пляжем. Ідемо до комунального підприємства «Паркування та ринок» — це його ще 15 квітня закріпили за усіма пляжами міста. До того ж, як за офіційними, так і за неофіційними.

— Ми не маємо таких потужностей на даний момент, щоб охопити всі пляжі, — стверджує Андрій Карась, заступник начальника відділу паркування та ринків.

За три з половиною місяці комунальники встигли охопити лише центральний – Золотий берег і неофіційний пляж за готелем «Брянськ». А ось на Земснаряді «Паркування та ринок» призначили підприємця.

— Підтримку санітарного стану ми поклали на підприємця. А хто з ним укладав договір. – Цього я не знаю, бо вони не проходять через наше комунальне підприємство. – А хто дає дозвіл. Ну можливо, вони уклали договір про торгівлю можливо із фондом, — говорить Андрій Карась.

Під фондом чиновник мав на увазі кандидата в депутати Верховної Ради, який облагородив цей пляж. Хоча жоден благодійник не видає дозволів на торгівлю та оренду землі. І цій підприємниці торгувати на пляжі дозволив керівник комунального підприємства «Дільниця з благоустрою міста». Нині її реорганізували в КП «Паркування та ринок».

— Договір на розміщення торгового намету нам дав благоустрій, і ми працюємо. У нас укладено договір на вивезення сміття 2 рази на тиждень, понеділок і субота кожен ранок, — розповідає Наталія Чумаченко, підприємиця.

Окрім роботи комунальників, яку нині виконує ця підприємниця, вона щомісяця сплачує до міського бюджету близько двох тисяч гривень. Натомість чиновники сплачують зарплатню оцим хлопцям. Тут вони пильнують порядок на воді.

— Стоїмо тут за договором з міськрадою, вони оплачують зарплату нашим рятівникам і на таких засадах ми тут, — каже Богдан Осаварчук, рятувальник.

Ми поцікавились у головного комунальника міста, чому на вже облаштованому пляжі комунальники не можуть встановити урни. Телефоном Ярослав Куц повідомив, що відповідальність за це несе «Паркування та ринок». Так місцеві чиновники перекладають проблеми з одних плечей на інші. Та вже скоро купальний сезон треба завершувати.

— Це ж ті, кого люди обирали, — Едуард Бистров, секретар міської ради.

Однак, у комунальному підприємстві «Паркування та ринок» нам пообіцяли, що 3 серпня на пляжі Земснаряду таки з’являться урни в достатній кількості. Ми перевіримо ціну чиновницького слова.

Ще статті по темі

Back to top button