Суспільство (відео)

«Сьогодні є церква, яка називає себе українською, хоча, по суті, є філією російської церкви в Україні», — отець Роман (Відео)

Що символізує Хресна хода?

«Хресна хода – це єдина громада, що йде з певною метою. Із молитвою. Сьогодні це молитва за мир і спокій в Україні»

Враження від Хресної ходи цього року

«Особисто я і багато людей, приблизно 600 осіб, із Чернігівської єпархії української православної церкви Київського патріархату мали можливість 28 липня взяти участь у хресній ході. Вона пройшла в Києві, розпочалась Божественною літургією у Володимирському соборі, потім вирушила до Володимирської гірки і завершилась молебнем за Україну.

Враження найкращі. Дух дуже піднесений! Духовенство, яке з’їхалося з усієї України, мало можливість поспілкуватися між собою, разом помолитися і з’єднатися в молитві. Єдиним серцем і єдиними устами прославити Бога та попросити його, щоб мир у нашій державі відбувся»

Про хресну ходу Московського патріархату

«Був хресний хід і 27 липня. Багато було ажіотажу навколо цього (Московського патріархату) хресного ходу. Сьогодні є церква, що називає себе українською, хоча, по суті, є філією російської православної церкви в Україні.

Україна так, за мир. Але мир буває різний. Мир є в рабстві? Ми такого миру не хочемо. Ми хочемо миру в своїй вільній українській державі. А вони говорять, треба скласти зброю, примиритись, але чогось цей месидж не йде до Росії, вони звертаються тільки до Києва»

Ще статті по темі

Back to top button