Суспільство (відео)

Співи, майстер-класи та дитячі малюнки: в Чернігові стартував фестиваль-конкурс «Різдво Христове славимо» (Відео)

Свято дитячої творчості – в чернігівському молодіжному центрі стартував фестиваль-конкурс недільних шкіл «Різдво Христове славимо».

Вже більше 7 років вихованці чернігівської єпархії збираються, щоб весело провести час і показати свої таланти.

Запросили також дітей із дитячої школи-інтернату. Захід проводили за сприяння митрополита Чернігівського і Новгород-Сіверського – Амвросія – з метою сприяння та поглиблення духовності в підростаючого покоління.

Після хорових колективів усіх охочих чекали майстер-класи з викладачами. І поки одні діти займалися плетінням кошиків із газет, інші захоплено малювали.

  • Сьогодні вперше тут?
  • Так.
  • Тобі подобається?
  • Так.
  • А що ще будеш робити?
  • Ще буду сніговика малювати.

На конкурсі представлені дитячі малюнки та вироби на різдвяну тематику. Фінал відбудеться 14 січня в Троїцькому кафедральному соборі. Переможці будуть у двох номінаціях – із образотворчого мистецтва та декоративно-прикладного. Також назвуть переможця, який завоює приз глядацьких симпатій.

«На підбитті підсумків діти-переможці отримають почесні грамоти, призи та подарунки. А також буде проведено велике свято. Кожен хоровий колектив недільної школи виступить зі своїми колядками. Все ж таки святки – будемо прославляти Господа», — помічниця організатора Матушка Ксенія.

Подарунки обіцяють бути не тільки солодкими, а й творчими. Набори для образотворчого мистецтва вже чекають на своїх володарів.

Журналіст Марина Шолох

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button