Суспільство (відео)

Спортивний прогрес: у Мені реанімують унікальний комплекс (Відео)

Конкурсна комісія з відбору проектів на фінансування від Державного фонду регіонального розвитку визначила п’ятірку найкращих за напрямом «Спортивна інфраструктура». Так, за крок до фінансування стоять спортивні об’єкти в Чернігові, Мені, Семенівці, Новгород-Сіверському та селі Криски, що на Коропщині.

«По спортивній інфраструктурі в нас було зареєстровано 18 проектів  на  загальну суму 62,8 мільйона гривень. Зважаючи на те, що в цьому напрямі виділяється всього 11 мільйонів, у нас вийшли на комісію Мінрегіону 5 проектів», — голова комісії, заступник голови Чернігівської ОДА Леонід Сахневич.

Найбільшу кількість балів від конкурсної комісії отримали чернігівська дитячо-юнацька футбольна школа «Юність» і спортивний комплекс у Мені. Школа насамперед через свій обласний статус, а от менянам допомогла ініціативність голови районної ради Менщини Олександр Мисника.

«Хотілося б сказати слова вдячності і нашому голові районної ради Олександру Миснику, який зайняв чітку позицію щодо відстоювання інтересів менян. Ми на сьогодні разом із ним відстоюємо позицію щодо реконструкції закладів галузі медицини», — голова Менської РДА Валерій Щукін.

Голова районної ради не збирається зупинятись на залученні коштів тільки на спортивну інфраструктуру. Так, уже на цьому засіданні комісії на її розгляд за іншим напрямом – «Енергоефективність у медичних закладах» – було презентовано два проекти з реконструкції фасаду Менської лікарні. До речі, загальна сума на область за цим напрямом становить майже 40 мільйонів гривень.

«Сьогодні ми презентували два проекти. Це проекти утеплення дво- і триповерхового корпусів. У цей проект входить заміна вікон, заміна дверей, утеплення самої стінки і декоративне, красиве фарбування», — головний лікар КП «Менська центральна районна лікарня» Петро Хомрач.

Головна ціль, яку ставлять перед собою Олександр Мисник і голова Менської райдержадміністрації Валерій Щукін, – зробити Мену центром медичного госпітального округу, а це означає європейську медицину просто під боком у менян.

«Ми, меняни, ще не полишаємо надії, що центр госпітального округу буде якраз у Мені, тому всі ресурси, які можливі, ми маємо спрямувати на заклади охорони здоров я», — голова Менської РДА Валерій Щукін.

Комісія розглядатиме 24 проекти від медичних закладів області. За рішенням її членів, конкуруватимуть лише районні ініціативи, а от проекти медичних установ обласного значення були відокремлені, оскільки через свій статус не залишили б шансів регіонам. Члени комісії протягом тижня вивчатимуть проекти, після чого знову зберуться для визначення переможців.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button