Суспільство (відео)

Справа «жорстоких дівчат»: підлітки зізналися поліції (Відео)

Особи всіх дівчат, які били чернігівську восьмикласницю Поліну Малоштан, встановлено.

Їх було чотири – три неповнолітні школярки й одна – 19-річна студентка Чернігівського педагогічного університету імені Шевченка.

— Порушено кримінальне провадження, встановлено 32 учасники цього дійства. Потерпіла знаходиться на лікуванні. Всі причетні будуть притягнені до відповідальності. У тому числі й керівні особи, бездіяльність яких сприяла тому, що відбулося, — Едуард Альохін, начальник головного управління Національної поліції в Чернігівській області.

Усі чотири нападниці визнали, що винні в побитті школярки. Едуард Альохін обіцяє, що дівчатам жодних «гендерних» поблажок не буде, мовляв, правоохоронні органи докладуть максимум зусиль для того, аби винні отримали своє.

— Зараз вирішується питання кваліфікації. Є два варіанти. Підозра буде всім. Я прихильник максимально жорстких мір у цьому випадку. Якщо не спрацьовує принцип покарання, тоді не спрацьовує вся система правосуддя, — Едуард Альохін, начальник головного управління Національної поліції в Чернігівській області.

Ставити крапку зарано. Слідство непросте і є кілька нюансів: кваліфікація злочину, експертна медична оцінка. До речі, в соціальних мережах уже з’явилися відео, на яких ці ж підлітки жорстоко б’ють вже іншу дівчинку.

— Є інформація про інші випадки. Вона вивчається і також матиме відображення в реєстрі, — Едуард Альохін, начальник головного управління Національної поліції в Чернігівській області.

Зараз відкрите єдине кримінальне провадження за статтею 296-ю (хуліганство), що передбачає покарання до семи років позбавлення волі. Утім, кваліфікацію можуть змінити.

Попри те, що поліція обіцяє покарати дівчат, експерти припускають, що ця справа у зв’язку з кваліфікаційними катавасіями може розтягнутися на роки і врешті-решт ніхто не буде покараний. Але ще однозначно зарано робити якісь припущення.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button