Суспільство (відео)

Справжній «Брейн-стормінг» у Чернігові: інтелектуали позмагалися у грі «Що? Де? Коли?» (Відео)

Синхронний інтелектуальний батл: сьогодні  рівно об 11-й ранку вся Україна одночасно зійшлася у турнірі «Що? Де? Коли?».

Між кількома сотнями команд з усіх областей країни обирають найрозумнішу.

— Це така велетенська гра  по всій Україні одночасно. Як показує практика, це близько 400 команд  загалом по всій Україні сідають одночасно і відповідають на одні і ті ж самі питання, — Валерій Семенець, керівник ГО «Клуб інтелектуальної молоді м. Чернігова».

У Чернігові на обласний турнір  «Що? Де? Коли?» прийшло 14 команд. Гравці лише з Чернігова та Ніжина, бо, як кажуть організатори, лише у двох містах на Чернігівщині поширений інтелектуальний рух.

— Останні три роки у турнірі «Що? Де? Коли?» перемагали ніжинські інтелектуали. Організатори кажуть, що сьогодні гра буде не на життя, а на смерть, адже чернігівські розумники спробують помститися ніжинцям за свої інтелектуальні поразки, — Яна Титенок, журналіст.

Один з найсильніших учасників турніру – ніжинська команда «Міф» вже тричі ставала найрозумнішою в обласній грі «Що? Де? Коли?». В очах досвідчених гравців – жага до перемоги і впевненість у своїх силах. У складі команди  – заслужені вчителі, викладачі ВИШів і, навіть, кандидати наук.

— Ми дуже раді, що у нас є конкуренція і ми завжди готові до цієї конкуренції тому що ми будемо змагатися до останнього, а переможе найсильніший, — Олег Лісовець, гравець команди «Міф» (м. Ніжин).

Але й чернігівські інтелектуали налаштовані на головну гру року рішуче.

— «Тягатися» можна з усіма, бо питання логічні. Для цього не обов’язково треба мати якісь наукові знання. Так що і студенти можуть «тягатися» з викладачами, — Владислав Борщ, гравець команди «Ольвія» (м. Чернігів).

— Кожна здорова людина, коли сюди приходить, збирається перемогти. Других цілей тут не має, — Олексій Шевчик, гравець команди «Доктор Хаус» (м. Чернігів).

«Брейн-стормінг» тривав у Чернігові три години. У грі «Що? Де? Коли? інтелектуали відповіли на 45 складних запитань. І чернігівцям цього року таки вдалося забрати перемогу у ніжинців. Команда «Гьот» стала найрозумнішою.

Це лише перший етап синхронного інтелектуального турніру. Ще два відбудуться у січні і березні. Вже тоді чернігівські інтелектуали боротимуться за звання найерудованіших на кубку України.

Ще статті по темі

Back to top button