Суспільство (відео)

Сутичка на сесії у Бахмачі: профспілки вимагають звільнення Журби і Брюховецького (Відео)

Прапори, лозунги і цілий список вимог – під стінами Бахмацької районної ради перед початком сесійного засідання профспілки проводять мирну акцію протесту. Кажуть, що обурені тим, як у Бахмацькому районі порушуються права пенсіонерів,  учасників АТО, їхніх родин, родин загиблих військвослужбовців, трудових колективів і окремих працівників.

 «Справа в тому, що у нас деякі керівники на місцях мають неналежний досвід і думають, що в Україні законодавства не існує є конкретні вимоги до певних посадовців Бахмацького району. До нас звернулися місцеві трудові колективи профспілок ми свої законно зареєстровані вимоги хочемо надати голові районної ради Міщуку і озвучити їх перед депутатами», — член Федерації Незалежних Профспілок України Олександр Кухарук.

Список вимог, які зібрали у районі, спілкуючись з людьми, учасники акції віднесли у кабінет очільнику райради Віктору Міщуку. Заразом залишили на його столі чистий аркуш паперу, аби той добровільно  написав заяву на звільнення. Голова з цього приводу не схотів говорити.

«Нема коментарів, до побачення», — голова Бахмацької районної ради Віктор Міщук

Після відвідин голови, члени профспілкової організації свої вимоги озвучили на засіданні 13-ї сесії районної ради. Окрім дотримання прав працюючих, вони стали просити звільнення двох місцевих посадовців, які, за їх словами, грубо порушують трудові права людей.

«За порушення прав трудящих поставити питання про звільнення керівника відділу освіти Бахмацької районної ради Журбу Ларису Миколаївну у місячний термін  призначити відкритий конкурс на заміщення посади директора комунального підприємства «Комунальник» на найближчі 5 років», — член Федерації Незалежних Профспілок України Дмитро Сар’ян.

Директор місцевого підприємства  «Комунальник», звільнення якого просили профспілки, є депутатом районної ради від «Свободи». На слова учасників акції реагував сміхом. Лариса Журба, яку теж звинуватили у порушенні трудових прав працівників, махала руками і щось викрикувала на критику у свій бік.

«Я не даю ніяких коментарів», — начальник Бахмацького районного відділу освіти Лариса Журба

Обоє керівників, на діяльність яких звернули увагу члени профспілок, прямо у сесійні залі стали кричати «ганьба».

Далі у бахмацькій сесійні залі розпочались події, яким могла б позаздрити Верховна Рада.  Сесію припинили через сутичку, у центрі якої опинився голова райради Віктор Міщук, депутати-свободівці, Лариса Журба і присутні у залі люди.  Протистояння намагалася припинити поліція.

Сутичку врешті владнали і депутати приступили до питань сесії. На порядку денному – їх понад 50, головне з яких – прийняття бюджету району на 2018 рік та Програми соціально-економічного розвитку. Та хід сесії знову затримали. Тепер вже депутати-свободівці. Вони стали вимагати, аби із сесійної зали прибрали офіційно зареєстрованих журналістів, роботою яких вони начебто не задоволені.

«Дезінформація прямо впливає на те, що відбувається сьогодні у залі2, — депутат Бахмацької райради (ВО «Свобода») Денис Сергієнко.

Натомість інші присутні у залі депутати стали вимагати продовження сесії.

Емоційна сесія бахмацької районної ради, врешті, відбулася, попри те, що її початок був відтермінований на кілька години. Чи почує районна влада членів профспілок – покаже час.

До речі, у Бахмацькому районному суді того ж дня директор   районного будинку дитячої та юнацької творчості Наталія Швидка, якій головна освітянка району Лариса Журба виписувала догани, виграла суд проти районного відділу освіти. Директор довела, що не винна і догани безпідставні.

Ще статті по темі

Back to top button