Суспільство (відео)

Суто чернігівська вистава в театрі ляльок: глядачі відомі дідусі (Відео)

Сивочолі глядачі чернігівського театру ляльок. Вони вперше за останні десятиліття не письменники – просто такі ж і діти – гості театру.

Сергій Дзюба та Михась Ткач – чернігівські письменники . За їх творами сьогодні презентували прем»єру вистави для малюків: «Ласий ведмедик і кракатунчик».

У виставі поєднали два автори. Перша частина – за Михайлом Ткачем. Друга – фантазії Сергія Дзюби. Обидва авори випробували казки на своїх рідних. Пан Дзюба розповідав про Кракатунчика племіннику. Пан Ткач – своїм дітям.

«Ось цю казочку я писав своїм дітям за творчісю чернігівських письменників», – чернігівський письменник Михась Ткач.

Вигаданий персонах Кракатунчик – прототип малого Сергія Дзюби. З легкої подачі акторів театру ляльок його стали називати Чернігівським карлсоном. Ось тільки живе він  не на даху , на клені.

«Він вибрав із книжки гопки для кракатунчика з Ткачем», – чернігівський письменник Сергій Дзюба.

Режисер Віталій ГОльцов створив виставу розважальною і легкою. З малими глядачами грається кумедний клоун. А на сцені час від часу з»являється  малий Дзюба та його вигадиний друг Кракатунчик.

«Всі ляльки і декорації та костюми виконували наші майстри. актори — Марина Лахно», – режисер театру ляльок Віталій Гольцов.

Вистава за мотивами саме чернігівських письменників – в  нашому театрі не перша.

Ще статті по темі

Back to top button