Суспільство (відео)

Світові зірки цирку запалювали в Прилуках (Відео)

Один із кращих жонглерів світу, артист цирку «Дю Солей», фіналіст американського талант-шоу Віктор Кі влаштував у себе на батьківщині, у Прилуках, дводенне свято цирку. Взяти участь у благодійному проекті «Мистецтво – дітям» жонглер запропонував своїм друзям, не менш популярним у світі ілюзіоністам, гімнастам та інших артистам.

 «Я сподіваюсь, що такі проекти, як цей, дадуть якийсь поштовх і проллють світло на проблеми в цирковому мистецтві. Вважаю, що комерція переважає в нашому менталітеті, що ми забуваємо про необхідність благодійності. Тим паче, в мистецтві», — жонглер Віктор Кі.

«Віктор Кі – це мій найближчий друг, ми дружимо 20 років. Коли друзі просять про допомогу – ми завжди відгукуємось», — еквілібрист Олег Ізосімов.

Переможець міжнародних конкурсів ілюзіоністів, артист оригінального жанру Євген Воронін з’явився перед публікою в образі Маестро, за кордоном його знають як Графа Вороніна. Ілюзіоніст каже, саме з нього творці мультфільму «Рататуй» списали образ критика. До Прилук приїхав із Таїланду.

« Велика сила дружби. Все кинув — прилетів. 30 років ми дружимо. Завжди сам намагаюсь придумати красиву ідею, а якщо друзі придумують – намагаюсь підтримувати. Підняти мистецтво в Прилуках – наше основне завдання. Я думаю, потенціал дуже потужний, треба трішки підлити водички і виросте культурне дерево», — ілюзіоніст Маестро Воронін.

«Для артиста – це природно допомагати мистецтву й асоціації, яку організував Віктор Кі», — артист цирку Максиміліан Сблатеро.

Під час двогодинного видовища на сцені прилуцького будинку культури поряд із визнаними в усьому світі професіоналами виступали й маленькі артисти, вихованці прилуцької циркової студії «Удай». У 2015 році Віктор Кі відродив заклад, у якому близько 30 років тому навчався сам. Зараз тут займається понад 50 дітей, Віктор проводить для них майстер-класи.

«Його ініціатива, він запропонував. Без його допомоги – це просто нереально, реквізит, мати, якщо цього немає, то й немає сенсу починати. До нас приходять ті, хто займався ще в ті роки, приводять онуків, але, на жаль, усіх взяти не можемо, я поки що один», — керівник студії «Удай»Анатолій Клементьєв.

«Він завжди все пояснює чітко, він нам сам показує. Він професіонал», — учениця циркової студії «Удай»Валерія.

«Класний жонглер, я хотів би так само на світовому рівні жонглювати. Коли він жонглює, водночас театральним мистецтвом володіє добре, рухається», — учень циркової студії «Удай» Захар.

Циркове шоу, яке побачили Прилуки, поставив режисер із СТБ , який працює з усіма грандіозними проектами телеканалу. Якісне світло, звук, яскраві номери  — такого Прилуки ще не бачили.

— Це дуже класно, в мене багато вражень. Мені дуже сподобався виступ , коли вийшли два чоловіки зі свічкою, я мало не задихнувся від сміху.

— Дуже тішить, що діти беруть у цьому участь, що це благодійна акція. Дуже чудово.

Є люди, які запалюють ліхтарі, а інші запалюють очі радістю. Віктор – та людина, яка запалює очі наших прилуччан, дітей радістю. Ми хочемо йому сказати «Дякуємо».

-Це дуже яскрава подія для Прилук. Такого рівня зірки приїжджають сюди доволі рідко. Думаю, всі глядачі, прилуччани довго пам’ятатимуть це шоу. Це реально жест доброї волі, який треба оцінити гідно.

Благодійний проект має на меті зібрати кошти на паркову скульптуру першому тренеру Віктора Кі — Олександру Грузіну.  ЇЇ планують розмістити перед фасадом Центру творчості дітей та юнацтва в Прилуках.

« Вчитель Олександр Грузін  — він мені став як другий батько, мій батько пішов від нас, коли мені було 6. Тому був мій батько і наставник, все я віддаю йому, знімаю капелюха перед ним, тому що ця людина дала мені все, що в мене зараз є», — жонглер Віктр Кі.

На скульптуру підуть гроші від проданих на шоу квитків і кошти, зібрані під час інтернет-аукціону. Серед лотів – картини, намальовані прилуцькими дітьми, та речі від відомих людей.

«Один із лотів – картина італійського художника з обмеженими можливостями. Картина намальована у 2007 році  — частина експозиції музею футболу в Мілані. Це репродукція, їх усього кілька штук, вона особисто підписана Андрієм Шевченком. Цікавий лот  — афіша прими Мулен Руж, і всі дівчата з Мулен Руж підписали цю афішу. У нас є прихильники, які вже накинули оком на цей лот», — Ірина Касатова.

На аукціоні також можна придбати боксерські рукавички Віталія Кличка, диски Океану Ельзи з автографами та перші м’ячі для жонглювання Віктора Кі.

Інтернет-аукціон стартував одразу після завершення шоу і триватиме 7 днів.

Ще статті по темі

Back to top button