Перші вибори голів об’єднаних громад на ЧернігівщиніСуспільство (відео)

Тарифний «геноцид»: мер Носівки Пугач самовільно підвищив тарифи для населення (Відео)

Соціологічні дослідження показують, що серед українців злободенною й актуальною залишається тема тарифів на житлово-комунальні послуги.

Ця проблема доволі показова на прикладі Носівки. Мер Іван Пугач влаштував для людей тарифний геноцид.

Ціни на послуги для носівчан стали захмарними. Тарифи щодня спустошують гаманці містян. Люди в розпачі і не знають, де брати гроші. Натомість вважають, що влада в Носівці таким чином набиває власні кишені за рахунок простих містян.

— Завищують, що вони роблять, нажива – все іде нажива, наживаються на простому народові.

— Ми пенсіонери, це нам дорого платити стільки.

-З цими тарифами біда велика, зробили людям геноцид, що для пенсіонерів, що для робочих, якщо у кого сім’я, попробуйте прогодувати сім’ю й оплатити оте все.

— Дати йому 1 300 гривень пенсії, щоб він прожив на ці гроші та заплатив оці всі комунальні послуги. Як я справляюсь, бачите, сумки тягаю — то з села, то в село, то на ринок, то з ринку, і так я виживаю цим.

— Стараємось робити, багато в чому собі відмовляєш, щоб заплатити ті самі комуналки, не заплатив – папір одразу несуть з попередженням, з усім на світі.

— Вони, видно, живуть тільки самі для себе, а не для людей, ми хіба люди? Наші смішні зарплати і з такими доходами як у нас – це стид і сором, щоб отак.

Через тотальне зубожіння носівчани ледве кінці з кінцями зводять. Так їх «добити» вирішив мер – тарифи стали реально захмарними!

У департаменті ЖКГ обласної адміністрації лише розводять руками, чим вкотре підтверджують свою бездарність і бездіяльність.

Кажуть, мовляв, не можуть втручатися в роботу місцевого самоврядування, лише спостерігають за його роботою. Тобто в ОДА закривають очі на незаконні вибрики Івана Пугача.

— До повноважень обласної адміністрації України належить здійснення контролю тарифів на житлово-комунальні послуги та моніторингу стану розрахунків на ці послуги. Згідно з аналізом стану на 1.12 рівень чинних тарифів коливається по всій області з центрального водопостачання від 5.39 по 12.92 гривень, по Носівці 8.06 грн за м3, — Євтушенко, директор департаменту ЖКГ ОДА.

Мер Носівки минулого року самовільно підвищив тарифи майже вдвічі. Уявіть собі, суми в платіжках збільшилися на 40 %. Юристи запевняють, що такі дії незаконні, й Іван Пугач повинен відповісти перед судом.

— Використовуючи такі механізми, добре замасковані під законні, але насправді вони зовсім не такі, можновладці намагаються набити власні кишені за рахунок не дуже багатого люду, погіршуючи ще більше їхнє фінансове становище, — Олександр Постой, юрист.

Та голова Носівської районної ради Володимир Ігнатченко каже, що до питання підвищення тарифів необхідно було підходити дуже виважено з самого початку.

— Це питання треба вивчити досконало і, скоріш за все, треба скасовувати рішення і приймати за економічно обґрунтованими тарифами, а якщо ні, то є програми, які можна застосовувати, якщо підвищуються тарифи, можна компенсувати частково, не обов’язково 50 %, можна 30 %, але цю компенсацію можна робити за рахунок програм, за рахунок коштів, які знаходяться в місцевому бюджеті, — Володимир Ігнатченко, кандидат на посаду голови Носівської ОТГ.

У Носівці, попри обурення місцевих мешканців, подібної програми, звісно, немає. Володимир Ігнатченко на прикладі тарифів на вивезення побутових відходів розповів, як можна було уникнути їх різкого підвищення.

— Комунальна служба при міській раді повинна займатися цією проблемою, іти по дворах і укладати договір, ми не смітимо – такого не буває. Треба постійно працювати і залучати додаткових суб’єктів чи фізичних осіб, які повинні платити ці тарифи і 100%, але перекладати відповідальність на тих добросовісних платників, я вважаю, не треба так робити, вони платять, давайте ще додамо, — Володимир Ігнатченко, кандидат на посаду голови Носівської ОТГ.

Всеукраїнське об’єднання «Федерація роботодавців ЖКГ України» звернулося із заявою до прокуратури Чернігівської області, закидаючи очільнику Носівки економічно необґрунтовані тарифи на житлово-комунальні послуги.

Наразі Ніжинський райвідділ поліції відкрив кримінальне провадження за 211 та 364 статтями, а це видання нормативно-правових або розпорядчих актів, які змінюють доходи і видатки бюджету всупереч встановленому законом порядку та зловживання владою та службовим становищем. Максимальна міра покарання – 3 роки позбавлення волі. Наразі слідство триває.

Та попри зневагу з боку носівчан за підвищені тарифи й обкрадання простих людей, попри кримінальне провадження, мер Носівки Пугач за будь-що хоче залишитися при владі, і, хоч як би парадоксально це звучало, він балотується на посаду голови Носівської ОТГ.

Виникає риторичне запитання: як можна голосувати за людину, яка зробила жителів Носівки жебраками? З огляду на це, обіцянки такого мера про покращення добробуту здаються цинізмом і знущанням над людьми.

Окреме запитання до правоохоронних органів. Ми вимагаємо довести кримінальне провадження до логічного кінця – мер Носівки Іван Пугач має відповісти за своє свавілля згідно з законом!

Ще статті по темі

Back to top button