Суспільство (відео)

Татуйований інвестор: Атрошенко вибирає «золоту молодь» (Відео)

Черговий виконком Чернігівської міської ради проявив дива щедрості, вкотре озолотивши житлово-комунальне управління та віддавши вже золотий – і в прямому, і в переносному значенні – пляж у розпорядження такого собі інвестора.

Що стосується першого, то головний комунальник міста Ярослав Куц презентував зміни до своїх програм. Зміни не виявились оригінальними.

«За цією програмою внести зміни, збільшення на 32 мільйони…», — розповідає керівник житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради Ярослав Куц.

Збільшити, збільшити, збільшити… Тоді як медицина й освіта засіли в безгрошів’ї і чернігівці самостійно вкладають власні кошти, щоб змусити хоч якось працювати ці галузі, на іншому полюсі міського бюджету бенкетує грошова феєрія. Щедрість виконкомівців на цьому не закінчилась. «Золотому пляжу» після десятків мільйонів інвестицій із бюджету міста несподівано знайшли інвестора освоювати проінвестоване містом.

«Не знаю, що це за підприємець – Ковтун Антон Олександрович. Мабуть, така порядна людина і достойна. Але зараз мені надали витяг із Єдиного державного реєстру і там видно, що він зареєструвався як СПД тільки 24 травня 2017 року. Тобто за два місяці до прийняття цього рішення», — зазначає член виконкому Юрій Власенко.

Інвестор – молода людина, як і підрядник будівництва дороги до пляжу за 16 мільйонів гривень. Схоже, наша влада все-таки вирішила дати дорогу молоді. Цей інвестор до 1 червня наступного року має встановити на «Золотому пляжі» два кафе, дитячу зону, одну лазню, понтонний майданчик і басейн завдовжки 25 метрів. Однак усе це буде для чернігівців не безкоштовним і залишиться у власності інвестора. Що ж отримає місто?

«Найголовніша вимога – постійна ідеальна чистота, ідеальна травичка, полив, будь-які речі…» — вважає чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

«Цей договір є максимально збалансованим або навіть пере балансованим», — зазначає радник чернігівського міського голови Дмитро Федоров.

«Тут у нас усе залишається у власності інвестора, який зареєструвався два місяці тому. Більше того, він повинен нам сплачувати дві з половиною тисячі гривень за інвестиційним договором», — відмічає член виконкому Юрій Власенко.

Звісно ж, ми забули про ці суттєві кошти – дві з половиною тисячі гривень, які він сплачуватиме місту. Достойна ціна за оновлений «Золотий пляж». Були й інші пропозиції, кому вести комерційну діяльність на пляжі.

«Можливо, зараз було б доцільніше, щоб комунальне підприємство почало здійснювати цю діяльність і заробляти кошти. Чому ФОП буде якийсь займатися?» — цікавиться член виконкому Юрій Власенко.

Але це не здобуло підтримки. Комунальні підприємства у нас, виявляється, створені не для того, щоб заробляти гроші для міста, а щоб впорядковувати суспільно значимі території.

Не обійшлось на виконкомі без обговорення питання «золотої» дороги на Кордівці, на менше ніж кілометр якої так звана мерська коаліція виділила феноменальні кошти – близько 17 мільйонів гривень. Для її побудови рубають щоразу нові дерева.

«Скільки ми ще на виконкомі будемо розглядати питання про знесення на Кордівці зелених насаджень? Один раз – дев’ять дерев, другий раз – 12 дерев. Воно буде ще збільшуватися?» — запитує член виконкому Юрій Власенко.

Заради того, щоб інвестор мав хороший під’їзд до своїх володінь і попит на свої атракціони, на виконком було  винесено і підтримано додаткову вирубку. Цього разу не пощастило 12 кленам.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

6 коментарів

  1. ЦАРЬ АТРОШКА ОТБИВАЕТ ВЛОЖЕННЫЕ РАНЕЕ БАБЛОСЫ. а вы чернь радуйтесь асфальту от завода его и уложенного его же фирмой типа ШБУ 14. ПЛЮС ОН ЗАХВАТЫВАЕТ НОВЫЕ ТЕРРИТОРИИ В СВОЮ БИЗНЕС ИМПЕРИЮ. Я так понимаю скоро и показанное в сюжете АТП 2528 выкупит, недаром новую технику за НАШИ ГРОШИ покупает и СВАЛКУ СДАСТ В ОРЕНДУ СВОИМ. Так и тролейбусное прихватизирует. НОС ПО ВЕТРУ ДЕЦЕНТРАЛИЗАЦИИ. А ВЫ ЛОХИ ВЕРЬТЕ В БЛАГИЕ НАМЕРЕНИЯ.

  2. странно конечно от Мера города слышать:
    «Не знаю, що це за підприємець – Ковтун Антон Олександрович. Мабуть, така порядна людина і достойна…»
    Не знать ТОГО, КТО В ЦЕНТРЕ города спокойно строит сараи..?
    Это уже характеристика самому меру.(…

  3. «Не знаю, що це за підприємець – Ковтун Антон Олександрович. Мабуть, така порядна людина і достойна. Але зараз мені надали витяг із Єдиного державного реєстру і там видно, що він зареєструвався як СПД тільки 24 травня 2017 року. Тобто за два місяці до прийняття цього рішення», — зазначає член виконкому Юрій Власенко.
    Джерело: http://cheline.com.ua/chelinetv/suspilstvo-video/tatujovanij-investor-atroshenko-vibiraye-zolotu-molod-video-87745
    © Чeline | cheline.com.ua/ — я, конечно, наверное что-то пропустила, но не помню, что бы Юрий Власенко был сейчас мером. Вы что-то путаете.

    1. «Не знаю, що це за підприємець – Ковтун Антон Олександрович. Мабуть, така порядна людина і достойна. Але зараз мені надали витяг із Єдиного державного реєстру і там видно, що він зареєструвався як СПД тільки 24 травня 2017 року. Тобто за два місяці до прийняття цього рішення», — зазначає член виконкому Юрій Власенко.
      Джерело: http://cheline.com.ua/chelinetv/suspilstvo-video/tatujovanij-investor-atroshenko-vibiraye-zolotu-molod-video-87745
      © Чeline | cheline.com.ua/
      зазначає член виконкому Юрій Власенко.
      зазначає член виконкому Юрій Власенко.
      ))))

  4. «Антиатрошенковская» деятельность членлайна и бютовские выскочки. Очень субъективное мнение.
    Хоть один житель города (который не представляет никаких политических интересов) выразил недовольство по поводу пляжа? В городе сделали достойное место отдыха для людей! Впервые за годы независимости там порядок. Хозяин есть? чистоту поддерживает? для людей делает что-то? ДА!
    Не дали заработать на пляже представителям «Нашего края» и Бютовцам… трагедия!!! обиды.
    Хотите объективное мнение ? хотя бы выйдете на сам пляж и блиц опрос жителей сделайте.
    Хотя, редакция членлайна пропустит только «выгодные» им кадры. Ведь это не телевидение, это инструмент для предвыборной агитации.

  5. Наш край рушится и бесится:))) мэру респект и все , кто поддерживает его решения — СПАСИБО!!! Город приобразился!

Back to top button