Суспільство (відео)

«Точка опори» для атовців: «Ресурс» запускає черговий реабілітаційний проект (Відео)

На Чернігівщині останнім часом зафіксовано кілька випадків самогубств, скоєних учасниками АТО. Бойові дії, через які проходять чоловіки, значно погіршують як фізичний, так і психічний їхній стан. Щодня більшає кількість бійців і їхніх родин, яким необхідна професійна психологічна допомога. А тому Центр психолого-соціальної допомоги «Ресурс» запускає проект «Точка опори-2». Він триватиме півроку – з лютого по липень.

«У новому проекті продовжать роботу групи підтримки учасників АТО, родин учасників АТО, і нововведення — тренінгові групи для дітей учасників АТО», — керівник проекту «Точка опори — 2» Ірина Лісовецька.

Окрім роботи з психологічним здоров’ям, у реабілітаційному центрі бійці АТО зможуть поправити і свій фізичний стан – завдяки масажам, флоат-терапії, роботі з тренажером «Сухожил».

Тренерами проекту працюють раніше реабілітовані в «Ресурсі» учасники АТО.

«Головною метою бачу донесення до максимальної кількості бійців, їхніх родин: не треба боятися звертатися до психологів. Це дуже допомагає , дійсно», — тренер проекту «Точка опори-2» Вадим Пішур.

Аби попасти на реабілітацію, необхідно попередньо записатись за телефоном. У «Ресурсі» подібну реабілітацію пройшли понад півтори тисячі учасників АТО. Центр прагне розвиватись і надавати якіснішу допомогу, а це можливо тільки завдяки державному фінансуванню.

«Нам потрібно, щоб на постійній основі було забезпечено хоч би кілька ставок для роботи центру. Інструктор, масажист-реабілітолог, бухгалтер», — голова ГО «Центр психолого-соціальної допомоги «Ресурс» Світлана Ющенко.

Та місто й область наразі відмовляють у фінансовій підтримці, наче граючи центром у пінг-понг. Світлана Ющенко розповідає: із проблемою звернулись до губернатора Валерія Куліча.

«Вони нам кажуть, що ми належимо до міста, але якщо місто бере, то вони кажуть: готові обслуговувати тільки тих, хто належить до міста, а у нас багато звернень з області», — голова ГО «Центр психолого-соціальної допомоги «Ресурс» Світлана Ющенко.

Вихід у «Ресурсі» вбачають у співфінансуванні проекту містом та областю.

Ще статті по темі

Back to top button