Суспільство (відео)

Трагедія на чернігівському полігоні забрала життя двох військових (Відео)

На танковому полігоні у Гончарівському трагедія. Від вибуху боєприпаси загинули двоє військовослужбовців строкової служби з Харківщини , ще один солдат з Чернівецької області у важкому стані.

У військовій частині підвищені заходи безпеки. З журналістами не спілкуються. Працює військова прокуратура.

За попередніми даними слідства, солдати проводили роботи з облаштування полігону і об 11 годині дня вирішили трохи поїсти. Розпалили багаття неподалік мішеней. Після чого стався вибух.

«Мета розпалення вогню — підігрів їжі. Снаряд знаходився поблизу і здетонував», —  військовий прокурор Дмитро Барановський.

У військовому містечку про загибель хлопців чули не всі.  Ті ж хто знає володіють скупою інформацією. Але хвилюються через трагедію на полігоні. Адже загинули молоді бійці, та ще й строковики. Впевнені, що за недосвідченою молоддю недогледіли офіцери.

«Ой, ми не знаємо, тільки з Чернігова», — містяни.

У військовій прокуратурі не поспішають із висновками. Але не виключають, що командири нестимуть безпосередню відповідальність за трагічний випадок.

«Перевіряється версія невиконання службовими особами своїх обов’язків щодо забезпечення охорони полігону, спостереження, виконання стрільб і вилучення боєприпасів», — Дмитро Барановський.

За фактом загибелі строковиків у Гончарівському відкрито кримінальне провадження за порушення правил поводження з боєприпасами.

Ще статті по темі

Back to top button