Суспільство (відео)

«Транспортна дискримінація»: чи мають право на безкоштовний проїзд інваліди ІІ групи (Відео)

Тема пільгових перевезень у Чернігові цьогоріч дуже актуальна і проблемна. Законом передбачений безкоштовний проїзд пільгових категорій, зокрема й інвалідів ІІ групи. Але державна не компенсує перевізникам цих перевезень. Через це в Чернігові дуже часто бувають інциденти, коли водії у грубій формі пояснюють інвалідам ІІ групи, що вони мають обов’язково платити за проїзд. Інакше – на вихід!

За словами начальника управління транспорту та зв’язку Чернігівської міської ради Олександра Бєльського, перевізники, які відмовляються безкоштовно возити інвалідів ІІ групи, порушують закон і їх треба за це карати.

«Стосовно проїзду інвалідів ІІ групи. Законом передбачено безкоштовний проїзд. Але бюджетний кодекс зазначає, що ці пільги мають компенсуватися державою. В 2016 році субвенції на перевезення пільгових категорій не були закладені. Проте міська рада має право за рахунок своїх програм компенсувати пільгові перевезення. У 2016 році ІІ група через фінансові труднощі не була включена. На 2017 рік вже це передбачено.

Але навіть зараз інваліди ІІ групи мають право на безкоштовний проїзд. Якщо є прецеденти – звертайтеся до управління транспорту. Телефонуйте за номером у Чернігові 675-013, особисто приходьте, через інтернет звертайтеся. Ми впливатимемо на перевізників», — начальник управління транспорту та зв’язку міської ради Олександр Бєльський

Ще статті по темі

Back to top button