Суспільство (відео)

Транспортний колапс на поминальні дні змусив чиновників «поворушити мозком» (Відео)

Перевізники, профільні керівники управлінь і поліція мають знайти рішення, як наступного року полегшити чернігівцям відвідини кладовища «Яцево» в поминальні дні.

Адже цьогоріч, аби дістатись могил своїх родичів, людям і в громадському, і у власному транспорті довелось годинами стояти в тягучці, що починалась від Технологічного університету. Містяни скаржились, що такого затору ще ніколи не було.

На нараді в мерії розповіли про причини транспортних незручностей – значно збільшилась кількість приватних автівок, які хотіли потрапити на територію кладовища. Порівняно з попереднім роком, у неділю на «Яцево» в’їхали майже на 2 тисячі машин більше.

Перевізники згадували попередні роки та пропонували перевірені методи боротьби із заторами на поминальні дні.

«Виставлялась поліція вздовж усієї дороги, і громадський транспорт пускали і по зустрічній смузі, навіть зупиняли зустрічну смугу, щоб пропускати якомога швидше громадський транспорт. Оце може бути вирішенням проблеми», — чернігівський перевізник Володимир Козир.

Складнощі з пересуванням транспорту починаються на ділянці від переправи, де дорога звужується. Найскладніший відрізок – від вулиці Кленової, там усього дві смуги для руху. Начальник патрульної поліції озвучив власне бачення вирішення проблемного питання.

«Вирівняти тротуар, вирівняти з основним полотном, позначити як пішохідну доріжку, і тільки на поминальні дні дозволяти рух транспорту по цій додатковій смузі», — начальник патрульної поліції Чернігова Олександр Леонов.

 «За фізичними параметрами вулиць ми кардинальних змін зробити не зможемо, нам треба 40-50 мільйонів гривень, щоб дві смуги по Шевченка, як рухатись від переправи. Нам треба ці дві полоси протягнути до Новоселівки», — чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Чи буде сенс від чиновницьких розмов – побачимо через рік. Але міський голова під час наради наполегливо повторював – дива чернігівцям краще не чекати.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button