Суспільство (відео)

Три гривні за проїзд у тролейбусі: «підвищити не можна почекати» (Відео)

Громадське обговорення вартості проїзду у тролейбусах більше нагадувало не дискусійний майданчик, а поле бою. Галасливі жіночки  виплеснули свій гнів на місцевих чиновників через незадовільний інтервал руху тролейбусів. Мовляв, чекати доводиться ледь не годину. А підвищення проїзду до 3 гривень – не покращить ситуацію, лише спустошить гаманці чернігівців.

-У вас ні на що немає грошей. Закриваєте тролейбуси і все.

Жіночок підтримали і деякі депутати рад різних рівнів. Так Дмитро Іванов вважає, що легше за всього перекласти всі проблеми ЧТУ на пересічних чернігівців та бюджет міста. Керівництво тролейбусного управління, на думку депутата, не займається розвитком підприємства, а лише проїдає гроші платників податків. До того ж ЧТУ не надало прозорі розрахунки підвищення проїзду.  Лише суху статистику.

«Ми збільшуємо навантаження на бюджет. Буде відшкодування 96 мільйонів, які треба помножити на150 %», — депутат обласної ради  Дмитро Іванов.

В тролейбусному управлінні вважають підвищення вартості квитка до 3 гривень вимушеним кроком. Адже подорожчала електрика, мінімальні зарплати.  Начальник ЧТУ Дмитро Лавренюк обіцяє після зростання тарифу купівлю нових тролейбусів, запровадження електронного квитка та наведення порядку в управлінні.

 За ці гроші ми наведемо порядок в управлінні, зробимо нормальну зарплату водіям та кондукторам»,начальник ЧТУ Дмитро Лавренюк.

По завершенні обговорення його учасникам запропонували проголосувати за чи проти підвищення проїзду. Голосування не мало юридичної сили і  носило декларативний характер. З поміж усіх лише одна людина підтримала подорожчання квитка. І ним виявився ніхто інший, як начальник управління транспорту міської ради Юрій Горбань. Керівник ЧТУ на той момент залишив залу.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button