Суспільство (відео)

Це чергове ошуканство – чернігівці про підвищення мінімальної пенсії (Відео)

Від 1 жовтня мінімальний розмір пенсії в України зріс аж на 140 гривень замість 60, як анонсувалося раніше. Відтепер пенсіонери отримуватимуть щонайменше 1 452 грн. І це було б смішно, якби не було так сумно, нарікають старенькі. Адже покрити такою мізерною сумою той пакет витрат, який на сьогодні має пересічний українець, – це фантастика.

«Якби підняти на 14 тисяч, тоді було б достатньо – мінімальну. А так недостатньо, звісно».

«А що за них можна купити, за ці гривні, що вони підняли? Абсолютно нічого. Це кілограм м’яса».

«Я вважаю, що більше треба підняти. Тому що подорожчали дуже комунальні, продукти. Загалом дуже важко пенсіонерам жити». 

«Та ви що?! Це знущання взагалі. Судячи з наших тарифів, хоча б три тисячі має бути, але ніяк не це».

«Якби хоч ліки, а то вони нам кинули ліки безкоштовні – а кому вони потрібні!? А я ось зараз пішла взяла те, що мені треба, – від цукру, тиску… 114 гривень по 1 таблетці. Отут образливо. Маленька пенсія, маленька, більше чекали. Вони наговорили нам, що будуть додавати, а що вони додають…»

«Ми ж усі ходимо до магазину, ходимо всі в аптеку, всі ми хворіємо, а люди не працюють, це пенсіонери. Я вважаю, що вони достойні кращого життя, аніж сьогодні».

«Звісно, хоч би по 400 гривень дали. Бо всі продукти підвищені. Що таке 100 гривень?!» 

«Це не добавка, це смішно сказати – від 200 до 500 гривень додадуть переважно, то що це за гроші, коли ціни зросли Бог знає на скільки. Тому це не пенсійна реформа, це ошуканство чергове».

Журналіст Альона Макаренко

Оператор Дмитро Дриганов

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

 

 

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Поднятие зарплат и пенсий ЗА СЧЕТ «ПЕЧАТНОГО СТАНКА», вместо работающей экономика, — НИКОГДА НИ К ЧЕМУ ХОРОШЕМУ НЕ ПРИВОДИЛО. «Доходы» в таких случаях растут на проценты. А расходы — …В РАЗЫ.

Back to top button