Суспільство (відео)

«Центрліфт» допікає чернігівцям: громада обіцяє штурмувати міськраду (Відео)

Жителі чотирнадцятиповерхового будинку по проспекту Миру, 180 з приїздом журналістів влаштували справжній мітинг. А причина цього одна – в них майже чотири місяці не ремонтують вантажопасажирський ліфт.

«Гроші платимо ми регулярно, а ліфт не працює», — говорить голова будинку Андрій Арендар.

«Скільки раз намагалися звертатися у цей «Центрліфт», але ми не знаємо, до кого звертатися. Коли ми знайшли номер телефону і додзвонилися, ми запитали, з ким розмовляємо, нам сказали, що він усе передасть», — розповідає мешканка будинку Тетяна Дзюба.

«Коли визиваєш аварійну ліфта, вони обіцяють, і ми чекаємо. Надіємося, і ніхто не приїжджає. Обман. Справжнісінький обман. Це дуже образливо, що людину ні за що не мають. Ні за що», — відзначає мешканка будинку Валентина Корж.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Управлінню ЖКГ не вистачає 6 мільйонів на ліфти

«Визиваємо цих ліфтерів. Обманюють нас, що виїхали. Чекаємо, чекаємо – немає», — зазначає мешканка будинку Надія Хропата.

«Ми вирішили з жителями будинку прийти на чергову сесію і відстоювати це питання», — говорить мешканка будинку Тетяна Дзюба.

Є й інший невеликий пасажирський ліфт, але він постійно ламається. Люди бояться у нього заходити.

«Той не працює і маленький ледь-ледь ходить. Дуже страшно на ньому їхати, особливо з дітьми малими», — зауважує мешканка будинку Віра Жога.

«Був «ОТІС», було нормально. Зараз страшно в ліфт зайти – він так гуде. Зараз ніхто взагалі не дивиться. Ні профілактику не роблять, не дивляться нічого», — говорить мешканка будинку Тетяна Дзюба.

«Нікого не цікавить, і писали листи, і все», — розповідає мешканка будинку Ніна Лиштван.

До речі, непрацюючий вантажний ліфт, виявляється, не старий. Але саме він зламався. Саме це викликає в людей підозри в недобросовісності обслуговуючої компанії.

«Ліфт поміняний, новий. Старий як-небуть працює, а новий ліфт вийшов з ладу, і нікому це не потрібно», — зауважує мешканка будинку Ганна Назаренко.

«Мені здається, вони його розкурочили.  – Хто розкурочив? – Ліфтери, яким не можна додзвонитись. Він і робив. А то приїхали, відключили. Якби він поламався і став, то одне. А то відключили, і все», — припускає мешканець будинку Ярослав Шершньов.

Обслуговуючу компанію «Центрліфт», що не так давно замінила «ОТІС», знайти вдалося. З третьої спроби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мережу сколихнула пропозиція про оплату ліфта

«Керівництво знаходиться на другому поверсі в 205 кабінеті», — говорить кладовщик «Центрліфту».

«Звернулися люди за адресою Миру, 180. – Я відділ кадрів. – А де керівництво? – В сусідньому».

«Там виявлена поломка. Там необхідно міняти шкіф. А можливо, й редуктор. Ремонт запланований на лютий», — повідомляє керівник ТОВ «Центрліфт» Руслан Вовк.

«Перший раз записали, що зроблять 22 жовтня, другий раз завірили, що зроблять 22 листопада, третій раз – що 22 січня», — розповідає мешканка будинку Тетяна Дзюба.

За словами жителів будинку, зламаний ліфт був виготовлений в Україні, тому й запчастини до нього мають бути також вітчизняні. В «Центрліфті» ж причиною довготривалого ремонту називають замовлення іноземного обладнання. Загалом, на ліфти в цьому році з міського бюджету заплановано 10 мільйонів гривень. А ось провладний депутат міськради Сергій Воробйов вже навіть пропонує впровадження платних ліфтів. На його думку, таке ноу-хау може підняти з колін наше ліфтове господарство.

ЗАРАЗ ЦЕ ЧИТАЮТЬ: Експерти дослідили, якою мовою жителі Чернігівщини спілкуються вдома

Журналіст: Олег Дешура  

Оператор: Михайло Пронін

Ще статті по темі

4 коментарів

  1. не могут найти телефон ))) и сразу же во втором лифе надпись с номерами телефонами )

  2. кто создатель и продвиженец фирмы Центрлифт? куда отошел Отис? Офис центрлифта крутейший-отмыв….

  3. ЦЕНТРЛИФТ, ООО
    0
    Юридический адрес:
    14037, г. Чернигов, ул. Инструментальная, 6, оф. 150
    Телефон основной:
    (0462) 915292
    О компании-
    Руководитель:
    Данилова Ирина Викторовна
    Численность сотрудников:
    4
    Банковские реквизиты+

  4. Центрлифт “отжал” рынок в Чернигове. Куда смотрит прокуратура?

    Не так давно исполком городского совета утвердил новый тариф на ЖКХ для черниговцев. Этим решением была поднята цена на обслуживание лифта до 375 гривен. Интересно в этом следующее: на заседании исполкома стало известно, что теперь практически монополистом на рынке содержания лифов стала малоизвестная фирма “Центрлифт”. Именно после того, как она взялась за эту работу тариф пришлось пересмотреть.
    Как “Центрлифт” получил в обслуживание практически все лифты в городе — тема для отдельного разговора. Или криминального дела. Ведь правоохранительным органам будет что изучить. А потом принять соответсвующие решения. Было ли давление начальника управления ЖКХ города Ярослава К. на директоров ЖЕКов (как коммунальных, так и частных). И какие действия были проведены, чтоб разорвать договора с фирмой “ОТИС”, которая выполняла эти функции на протяжении долгого времени. И особых жалоб на ее работу никто не высказывал.
    В октябре прошлого года Ярослав К в ультимативной форме заставил директоров ЖЕКов оплатить экспертизу, которая должна доказать бездеятельность “ОТИС” и станет основанием для аннулирования договоров с этой всемирноизвестной кампанией. За это ЖЕКИ заплатили 1 млн гривен. Денег, на которые можно было отремонтировать десятки подъездов или тех же лифтов. Но их оплатили киевской фирме, которую рекомендовал Ярослав К. Экспертизу делали в прокуренном ресторане. Киевские эксперты даже не удосужились выехать на объекты и проверить реальное состояние лифтов. Позже все выводы этих “экспертов” суд признает филькиной грамотой. Ярослав К в ярости, но суд один за одним выигрывает именно “ОТИС”. Несмотря на это, УЖКХ разрывает все договора с “ОТИСОМ” и заставляет ЖЕКИ подписать новые с компанией “Центрлифт”.
    Когда Ярослав К заходит на все 1200 лифтов в городе, он манипулятивных путем убеждает мэра города пойти на повышение цены на один лифт. Якобы, большие затраты при низком тарифе — возможная причина остановки лифтов, что приведет к падению рейтинга БПП. В результате, исполком утверждает тариф 375 гривен. Месячный заработок Ярослава К — 450 000 гривен. Если отнять затраты и налоги — это более чем 200 000 в месяц или 2,4 млн гривен в год. Хорошая зарплата для мелкого воришки с Сумм?
    Что же такое “Центрлифт”? Это практически рога и копыта. Ни базы, ни запчастей, ни штата. Десятки жалоб черниговцев. Киевская, 6 — ліфт не работал неделю. Проспект Мира, 180 — лифт стоял 12 дней. И таких адресов в городе — десятки.
    Куда смотрит прокуратура? Вопрос риторический.

Back to top button