Суспільство (відео)

Цивілізація у місцях позбавлення волі – побачення через Інтернет (Відео)

Інтернет-години, скайп-ефіри та вільний доступ до сучасних гаджетів — у чернігівській жіночі виправній колонії європейських підхід.

Тепер засуджені мають не лише години розмов із рідними по телефону, а ще й відеозв’язок.

Ангеліна Шрамко кримчанка. У чернігівській в’язниці вона вже відсиділа три роки. Ще два вона має перебувати за ґратами. Після анексії Криму жінка втратила зв’язок із найріднішою людиною. З мамою вона могла поговорити лише по телефону.

У нас взагалі втратився зв’язок із Кримом. Я з мамою могла поговорити лише по телефону. А зв’язок дуже дорогий зараз став. То скайп — це чудова можливість. У мене є ще родичі у Запоріжжі, — Ангеліна Шрамко, засуджена.

Біля комп’ютерів щовечора шикується черга. Десятеро засуджених регулярно виходять на відеозв’язок із рідними. Засуджені повинні мати всі новинки сучасної техніки, — переконують громадські діячі. — Гаджети передбачені змінами до Кримінального кодексу.

— Змінами до Кримінального кодексу, а саме статтею 110 цього Кодексу передбачено, що засуджені мають право користуватися інтернетом, відеоскайп-зв’язком, але під наглядом представників адміністрації.

Внутрішня мережа забороняє засудженим відвідувати соціальні сторінки та заходити на заборонені сайти. А от скайп — доступний. Так засуджені знайомляться із чоловіками та шукають собі чоловіків. Одна така пара уже зареєструвала свій шлюб у в’язниці, — Наталія Хоменко, заступник начальника жіночої колонії.

Ще статті по темі

Back to top button