Суспільство (відео)

Турне по Європі за бюджетні гроші: на змагання чи на відпочинок (Відео)

Черговий скандал назріває у спортивному середовищі Чернігова. Керівник обласної Федерації з веслування на човнах «Дракон» Олег Проценко та кілька тренерів надіслали листа на ім’я мера Атрошенка з проханням розібратися в нецільовому витрачанні бюджетних коштів. На думку представників Федерації, директор комунальної комплексної дитячо-юнацької спортшколи № 1 Сергій Романчук їздив відпочити за кордон на гроші платників податків.

На своїй сторінці у Facebook Сергій Романчук справді виклав велику кількість фото з Європи. От він у Парижі, тут – у Швейцарії , а ось – у Будапешті. Щоправда, разом із ним команда веслувальників із Чернігова. Говорити на камеру про свій вояж до Європи Сергій Романчук ввічливо не захотів. У телефонній розмові сказав, що планував разом із командою Чернігова виступити на юніорському чемпіонаті світу, бо його запросили організатори. На цю поїздку мерія виділила 67 тисяч гривень. Однак у змаганнях чернігівці участі не брали, бо після приїзду виступ заборонив президент української Федерації, каже Сергій Романчук. Хоча напередодні виїзду він йому дякував.

«Нас не пустив президент Федерації. У нас був виклик від міжнародної Федерації. Ми приїздимо, а він каже, що не будемо виступати. Ми ж проїхали тисячі кілометрів», зазначає директор КДЮСШ-1 Сергій Романчук.

У Федерації з веслування на човнах «Дракон» наполягають на тому, що чернігівську команду Сергій Романчук повіз до Франції самовільно. Відбір провели заздалегідь. Чернігівці були за межами призової трійки.

«Національну збірну формує українська Федерація за підсумками чемпіонату України. Чернігівська команда посіла 4-те місце і нижче. Не може збірна з четвертим результатом їхати на чемпіонат світу», коментує  президент обласної Федерації з веслування на човнах «Дракон» Олег Проценко.

67 тисяч гривень, які чиновники мерії виділили на подорож до Європи, можна було витратити на покращення матеріально-технічного забезпечення веслувальної бази, обурюються тренери з веслування. Спортсменів і їхніх наставників нечасто балують новим спорядженням.

«Можна було б зробити на замовлення причіп для човна. Це наша мрія. Можна було б купити 33 весла для всієї школи. Для спорту це дуже великі гроші», зазначає  тренер із веслування Сергій Гамалій.

Розібратися у ситуації доручили начальнику Управління молоді та спорту Андрію Дериземлі. Той поки що не в Чернігові. Після повернення пообіцяв розставити крапки над «і». Із власних джерел ЧЕline довідався: аби відзвітувати за витрачені бюджетні гроші, директор спортшколи надав до мерії протоколи змагань із чемпіонату світу. Проте у Федерації наполягають: чернігівці участі не брали. І на підтвердження своїх слів планують надіслати оригінали документів.

Журналіст: Юрій Михуля

Оператор: Сергій Бутько

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

 

Ще статті по темі

Back to top button