Суспільство (відео)

У багатоповерхівці на Рокоссовського тріщать по швах квартири (Відео)

Обвалена штукатурка в квартирі та ще кілька тріщин у під’їзді – це все через давній ремонт у підвалі, переконує родина Славець. Таку ж імовірну причину називають і спеціалісти експертного інституту, дослідивши ці тріщини. Понад п’ять років тому в цьому будинку підвал переобладнали під магазин.

«Ці всі тріщини у під’їзді з першого по восьмий поверх через те, що робили реконструкцію», — розповідає мешканка Ніна Славець.

Нині тут розмістилася крамниця вживаних речей. Мешканці ж нарікають: це приміщення належить їм.

«Підвальне приміщення і все обладнання належить власникам квартир. І робити реконструкцію можна лише тоді, коли кожен мешканець дасть згоду на цю реконструкцію», — зазначає мешканець будинку Анатолій Славець.

Переобладнали підвал ще понад п’ять років тому, розповідають у КП «10 ЖЕК» зізнаються, що зробили кілька перевірок і переконалися, що реконструювали приміщення згідно з проектом.

«Жильці ображаються не вперше, навіть направляли архітектурну інспекцію», — наголошує майстриня КП «ЖЕК-10».

Ми знайшли власника цього приміщення. Чоловік на ім’я Михайло телефоном нам повідомив, що отримав підвал разом із магазином, який передбачався у цьому будинку ще з часів його будівництва. Раніше тут були склади. На камеру розповідати не захотів, утім, емоційно пояснив, що, поки ремонтував власний магазин, встиг прочистити каналізацію та вентиляцію всього будинку. А сусідські війни розцінює не інакше, як шантаж. Зізнається, подружжя Славець вимагало в нього нову квартиру.

«Ми зробили їм фасад, зробили лавочки нормальні, а вони таке кажуть. От це нормальні люди? А стояв тут радянський магазин із трьома продавщицями та лайном по коліна – де же шлях до Європи», — розповідає власник приміщення Михайло.

Ремонтувати обвалену штукатурку в цій квартирі власник магазину відмовляється. А комунальники радять мешканцям звертатися до суду.

Журналіст: Наталія Тягнирядно

Оператор: Сергій Бутько

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

 

 

Ще статті по темі

Back to top button