Суспільство (відео)

У Чернігівській міській раді – новий секретар і новий регламент (Відео)

Розгляд порядку денного 21-ї сесії 7-го скликання Чернігівської міської ради не розпочинали, допоки депутати не обрали нового секретаря. Нагадаємо, на минулій сесії депутатський корпус, грубо порушучи регламент, проголосував за звільнення Віктора Бистрова, який пробув секретарем майже півтора року. Нині Атрошенко забажав бачити на виборній посаді іншу людину – нашокраївця Максима Черненка.

«Це узгоджено з «Нашим краєм», пропозиція, яку, згідно з регламентом, висунув міський голова», — чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Обрання секретаря відбувалося шляхом таємного голосування. Поряд із сесійною залою встановили кабінку для голосування, і 36 депутатів, які були присутні на сесії, зробили свій вибір. За кандидатуру Максима Черненка проголосували 28 обранців, восьмеро з думкою мера не погодилися.

Максим Черненок нині є доцентом кафедри кримінального права та правосуддя Чернігівського національного технологічного університету. У міській раді був головою постійної комісії міської ради з питань регламенту, законності, прав і свобод громадян та запобігання корупції.

«Спільно легше і батька бити, так би я один сьогодні думав, як там вечір закінчувати і куди запрошувати депутатів, а так я все це перекладу на Максима Петровича. Думаю, спільно ми це вирішимо», — чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Новообраний секретар міської ради на новій посаді планує примирити всіх депутатів і працювати на користь містян.

«Щоб консолідувати  залу для вирішення тих проблем, які стоять перед містом», — секретар Чернігівської міської ради Максим Черненок.

«Я знаходжуся в комісії, у якій Максим Черненок є головою комісії, особисто у мене як у голови комісії претензій до нього нема. Як він поводитиметься на посаді секретаря – побачимо», — депутат Чернігівської міської ради Вадим Соколюк.

Новий секретар залишив місце в депутатських лавах, і сесію продовжив уже біля міського голови. До обідньої перерви депутати міської ради встигли змінити регламент, визнавши, що того разу вони грубо його порушили.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button