Суспільство (відео)

У Чернігові АТОвці борються за землю (Відео)

Представники 19 громадських формувань, пов’язаних із війною на Донбасі, з кінця минулого року об’єдналися в Раду Ветеранів. Головна мета – відстоювання власних прав. Рада Ветеранів – це дорадчий колегіальний орган при міській раді. Вона вносить пропозиції депутатам ради щодо прийняття рішень. Такий статус змусив її членів відкинути можливі чутки.

«Це не чиясь політизована або провладна організація. Це абсолютно прозора, без політичних амбіцій», — голова ГО «Щит 41», член Ради Ветеранів Альберт Черешко.

Щоб систематизувати роботу, не так давно Рада створила три профільні комісії – бюджетну, соціальну та земельну. Бюджетна – збирає інформацію про наявність і витрачання бюджетних коштів, що призначені для АТОвців та їхніх сімей. Соціальна – допомагає владі виконувати закон про соціальний захист ветеранів АТО. І якщо у цих двох питань було мало, то по земельній одразу почали зі скандалів.

«Один… Він досі член Ради… Андрій Леоненко, депутат Деснянської районної ради від Радикальної партії. Він озвучив. Що ветеранська громадськість не мають питань щодо виділення землі по «Грім Вірі», і через неймовірний збіг обставин у списку тих, хто отримав землю, опинився його брат», — голова земельної комісії, заступник голови Ради Ветеранів Дмитро Волошин.

Голова земельної комісії сказав, що не бачить у влади системного бажання вирішити земельні питання, особливо це стосується землі, що підпорядковується Чернігівській обласній адміністрації, яка під різними приводами надсилає ветеранам відмови в земельному наділі.

«Є дві з половиною тисячі заяв на забудову, і, за моєю інформацією, жоден із живих учасників АТО не отримав земельну ділянку для будівництва й обслуговування житлового будинку», — голова земельної комісії, заступник голови Ради Ветеранів Дмитро Волошин.

Результатом роботи комісії можна назвати дозвіл на розробку проекту землеустрою 128 земельних ділянок за Десною біля товариства «Гудок». Три інваліди війни першої, другої групи та члени сімей загиблих отримали ділянки позачергово, решта – методом сліпого жеребкування.

Інертність самих колишніх бійців змусила Раду прийняти рішення, що атовець самостійно має знайти вільні землі, подати заяву з доданими графічними матеріалами і лише після цього, якщо земля вільна, Рада допомагатиме в її отриманні. До речі, на відміну від міста, по районах області земля виділяється своєчасно і без проблем.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button