Суспільство (відео)

У Чернігові хочуть збудувати школу і садок (Відео)

Наболіле питання для жителів чернігівського мікрорайону Бобровиця – будівництво школи та дитячого садочку – обговорили на громадських слуханнях. На народне віче прийшли місцеві вчителі, батьки та всі небайдужі мешканці Бобровиці.

«Я в цій школі вже працюю більше 30 років. Приміщення школи старе. Більшість діток, які живуть у мікрорайоні, їздять до інших шкіл. Тому ми підтримуємо ініціативу, щоб була побудована в нашому мікрорайоні нова школа. Прийшли сюди, бо переживаємо за наш мікрорайон. Хочемо, щоб була пристойна школа і садок. Садка взагалі немає. Люди водять дітей у садки на Рокосовського і біля «Івушки», — вчителька чернігівської школи № 23 Валентина Киричук.

Головний освітянин Чернігова Василь Білогура заявив, що Бобровиці вкрай необхідні нові і школа, і садочок.

«Немає жодної людини, яка була б проти нової школи та садочка в цьому районі. Тут проживають майже 2 000 дітей. Якщо говорити про ту школу, яка є в мікрорайоні, то найстаріше приміщення будували ще в 1929 році. Школа яка є, в ній навчається 202 дитини – вона не забезпечує повністю потреби мікрорайону. Будівництво школи і садочка я прошу вас підтримати», — начальник управління освіти Чернігівської міської ради Василь Білогура.

Громадськість у свою чергу цікавили питання, коли та де будуватимуть садочок і школу. Чиновники передбачають, що вони розташовуватимуться на території старої школи, адже місця там більше, ніж достатньо.

Громада одноголосно підтримала доцільність будівництва школи та садочка на Бобровиці.

Отже, питання необхідності будівництва нових закладів освіти винесуть на розгляд сесії Чернігівської міської ради, що відбудеться вже за два тижні.

Ще статті по темі

Back to top button