Суспільство (відео)

У Чернігові карикатуристи заявляють про політичні утиски (Відео)

Асоціація карикатуристів України в Чернігові організувала виставку карикатур на злободенні теми нашого життя. Вже вкотре їх приймав наш художній музей, у якого склалися дружні взаємовідносини з Асоціацією. Адже карикатура – це вид творчості, що дає можливість показати наше життя і нас у ньому з гумором.

«У нас дуже багато явищ, які можна і треба висміювати. Колись по доброму, колись, можливо, і сатира тут присутня. Але взагалі дуже цікаво», — розповідає директор Чернігівського обласного художнього музею ім. Г. Галагана Ірина Ральченко.

«Це таке графічне уявлення щодо того, що ми не можемо побороти або позбутися. І хотілося б сказати, що подібні виставки потрібні», — підкреслює директор Чернігівського історичного музею ім. Тарновського Сергій Лаєвський.

Карикатура переживала свій підйом за радянських часів, коли за її допомогою показували та висміювали всі недоліки того суспільства. На сьогодні вона перебуває в стані спаду, і карикатуристи жаліються на утиски з боку влади через процвітання в інтернеті та на телебаченні політичної карикатури.

«Достатньо іде затиск преси і, звісно ж, карикатури. А карикатуру ці люди (політики) бояться. Можливо, вони читати не вміють, тож для них ця картинка дуже страшна. Карикатура як така – це природна річ, тому що ти – людина публічна і не треба з себе удавати Бога», — відмічає голова Асоціації карикатуристів України Костянтин Казанчев.

Такі заходи, на думку їх організаторів, мають поступово відроджувати інтерес до цього виду творчості. Адже в наші часи тільки гумор і сатира якнайкраще можуть описати проблеми і труднощі сьогодення.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button