Суспільство (відео)

У Чернігові на пляжі все спокійно… і все працює (Відео)

Навколо переоблаштування міського пляжу «Золотий берег» ведеться багато розмов. Громадськість скаржиться, що реконструкція стала справді «золотою». Міському бюджету вона коштувала не один мільйон гривень. Активні чернігівці ж переконують, що це місце – ще й «золота жила» для окремих підприємців. Зокрема претензії закидались на адресу парковки, облаштованої на в’їзді до пляжу.

Керівник комунального підприємства, відповідального за цю територію, переконує: все в рамках законодавства.

«Договір укладений із ФОП Артюх, що здійснює роботи на стоянці, надає послуги, договір укладений на період роботи пляжу», — директор КП «Паркування та ринок» Олексій Шевченко.

Утім, скільки грошей від оренди ділянки йде до міського бюджету, директор комунального підприємства пригадати не зміг.

Плата за паркову становить 10 гривень за добу. Паркувальник виписує водіям товарні чеки. Та не всіх влаштовують такі методи роботи.

«Як мені сказали працювати, так я і працюю. Є люди, що питають за касовий апарат, є люди, яким однаково. Я передам усі вимоги керівництву, без питань», — паркувальник.

На відміну від парковки, туалети на міському пляжі поки що безкоштовні та доглянуті. Про це тут пильно дбає прибиральниця Лариса. Водночас скаржиться на самих відпочивальників.

«Це безкоштовно, але одразу ж крадуть усе. І мило поклали, поки що є, повісили вішалку, щоправда, пластикову – вже ж нема», — прибиральниця КП «Паркування  та ринок» Лариса.

У разі негараздів зі здоров’ям на пляжі нададуть і першу допомогу. Тут цілий день чергує медична сестра.

«У нас в аптечці є перекис, зеленка, корвалол, йод», — медична сестра міської поліклініки № 2 Світлана Піскун.

Є й серйозніші ліки для невідкладної допомоги.

«Еуфілін, наприклад, якщо у когось напад бронхіальної астми, я можу вколоти – і людині стане краще, анальгін, якщо дуже критична ситуація, щось болить», — медична сестра міської поліклініки № 2 Світлана Піскун.

Та з відкриттям пляжного сезону до медпрацівників звертались із тиском і незначними порізами.

За безпекою ж на воді з самого ранку і до восьмої вечора стежать рятувальники.

«Приходять люди, спека, різко стрибають у воду – може, серце прихопити, зараз запливають далеко, може судома схопити, здебільшого вип’ють зайвого і лізуть у воду», — рятувальник обласної водолазно-рятувальної служби Леонід Даниленко.

За час відкриття пляжного сезону на річці спокійно, кажуть рятувальники. Роботу поки полегшує прохолодна погода, людей мало.

Половина першого місяця літа пролетіла, а тому, очевидно, що чернігівці не хочуть гаяти час і використовують будь-які дні, аби поніжитися на пісочку.

Погода наразі на боці відпочивальників. Найближчі вихідні та перша половина наступного тижня очікуються теплими і сонячними. Потім же синоптики знову прогнозують зливи.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button