Суспільство (відео)

У Чернігові обкрадають садочки та школи (Відео)

Шістдесят дев’ятий садочок обікрали. У ніч з п’ятниці на суботу через вибите вікно злодій виніс крісло, замшеву куртку, тюль і понад триста гривень. В управлінні освіти довго не наважуються розповісти про випадок. Однак лише знизують плечима.

«Говорю вам, пояснюю…такі випадки прикрі, але вони трапляються», — начальник відділу дошкільної освіти Чернігівської міської ради Віра Смирнова.

Виявляється, таке трапляється надто часто. За останній тиждень це вже третій заклад освіти міської ради. Тиждень тому  з кабінету завідувача тридцять дев’ятого садочка винесли понад чотири сотні гривень.

До того ж садочка пробралися через відтиснуте металопластикове вікно, в шухляді столу взяли ключі від сейфу та витягнули звідти понад чотири сотні гривень. Цього ж дня зловмисник вдерся і до сьомої школи. Там виніс музичний центр. В управлінні освіти кажуть: усі заклади охороняються.

«У штатному розписі кожного дошкільного закладу є охоронці-сторожі спецзасоби не передбачені..Є телефон, куди він повинен повідомляти», — начальник відділу дошкільної освіти Чернігівської міської ради Віра Смирнова.

Кримінальні провадження відкриті. Поліцейські шукають очевидців і свідків.

«За даним фактом  подія внесена до єдиного реєстру досудових розслідувань. Покарання строком до 6 років», — прес-офіцер чернігівської поліції Наталія Човпило.

Правоохоронці просять освітян бути обережними та більше уваги приділити охороні дошкільних і загальноосвітніх навчальних  закладів нашого міста.

Ще статті по темі

Back to top button