Суспільство (відео)

У Чернігові організували спортивні змагання для людей з інвалідністю (Відео)

Інвалідність – це не причина замикатися в собі і відгороджуватися від суспільства. Це доводять учасники спартакіади серед людей з обмеженими фізичними можливостями, яку вперше провели у Чернігові. Назва змагань символічна — «Сильні духом».

Тут зібралися ті, чиє життя не схоже на життя здорової людини. Кожен день для них – це боротьба. Однак ці люди рук не опускають. І знаходять для себе нові виклики через спортивні змагання.

«Я люблю експериментувати, готова до нових відкриттів, мені стало цікаво, що Чернігів може запропонувати для нас у спорті. Я вже ходжу в театр. Мені дуже подобається», — учасниця змагань Наталія Скепська.

Спартакіаду серед інвалідів організував чернігівський центр «Інтеграція», спільно з партнерами вони виношували таку ідею ще з травня.

«Наша організація займається комплексною реабілітацією, адаптацією інвалідів-візочників у суспільство. Ми залучаємо людей з інвалідністю до активного способу життя», — організатор спартакіади. Керівник центру «Інтеграція» Дмитро Соболєв.

Після успішної для України бразильської Паралімпіади організатори вирішили остаточно – Чернігову потрібні такі змагання. Адже досі жодних подібних турнірів у місті не було, хоча в інших містах така практика існує.

«Люди з інвалідністю показали дуже хороший результат і насамперед характер. Наша спартакіада показує приклад, як люди, які опинились у складній ситуації, не здалися, а показують результати та борються за життя», — організатор спартакіади. Керівник центру «Інтеграція» Дмитро Соболєв.

У чернігівських змаганнях взяли участь кілька десятків осіб. Учасники не лише з Чернігова, а з Прилук, Нікополя та Шостки. Дмитро Васильцов приїхав до Чернігова за 200 кілометрів із Сумщини.

«Із місцевими людьми з інвалідністю дружимо, неодноразово брали участь разом у змаганнях, ось вирішили приїхати до Чернігова», — учасник змагань Дмитро Васильцов.

Дмитро Васильцов переконаний: що більше складнощів, то легше жити. Він пробіг уже 25 марафонів, довжина кожного 42 кілометри. Своїм прикладом він показує іншим, що інвалідність – це зовсім не вирок.

«Люди замикаються в собі, сидять удома, в 4-х стінах, хотів би їм сказати, що життя продовжується, а бар’єри необхідно долати, не занепадати духом»,учасник змагань Дмитро Васильцов.

Змагатимуться учасники в 5 видах спорту. В перший день проходять змагання з бочі, шашок, шахів, пауерліфтингу та дартсу. На другий день відбудеться турнір із боулінгу. Організатори переконані, що спартакіада стане традиційною, і наступного року збере не менше півсотні учасників.

Ще статті по темі

Back to top button