Суспільство (відео)

У Чернігові переходять на зведення будинків підвищеної поверховості (Відео)

Містобудівна Рада Чернігова затвердила проект забудови вулиць Кільцевої, Балицького та Багряного. Там хочуть звести цілий квартал із дитячим садком та амбулаторією сімейної медицини.

Загальний обсяг житла налічує 91 тисячу квадратних метрів – це близько 1 640 квартир, із яких дві третини становитимуть однокімнатні оселі. Архітектори спланували забудувати цей район 10-, 11- та 16-поверховими будинками. Вогнеборці неодноразово скаржилися на відсутність у них пожежної автодрабини. Наявна наразі дістає лише 9-го поверху.

Тобто мешканці квартир від 10 поверху і вище в разі пожежі можуть опинитися у вогняній пастці. Однак архітектори та забудовники чомусь не вбачають проблем у зведенні будинків підвищеної поверховості.

 «16-поверхівки по місту вже збудовані і вони обслуговуються. Якщо не вистачає технічних заходів, то, з огляду на наявність такої забудови, цю проблему треба вирішувати. Я мешкаю у 14-поверхівці і дуже задоволена», — архітектор Тетяна Мазур.

Свої наміри забудувати території в районі Олександрівки має маловідома фірма, начебто зі швейцарським корінням. Та за цією ширмою можуть ховатися відомі українські можновладці. Принаймні такої думки дотримуються деякі активісти та блогери.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Та понятно, кто скрывается за «швейцарской» фирмой… Наверняка она подставная для столичного парашютиста, который пожаловал в Че! Как вовремя Атрошенко пригласил своего бизнес-партнера Максима Микитася в город или как вовремя он начал продвигать выгодные для их бизнеса законопроекты?…. ((

Back to top button