Суспільство (відео)

У Чернігові покажуть унікальну виставу-ритуал про Майдан (Відео)

Унікальну виставу від прилуцького режисера Артемія Аніщенка «Реінкарнація Тараса» чернігівці зможуть незабаром побачити в Чернігівському драматичному театрі. Вона охоплює такі відомі твори великого пророка Тараса Шевченка, як «Катерина», «Кавказ», «Заповіт» та багато інших.

Вистава-ритуал народжувалась під час Революції Гідності в України, тому її присвятили Дню пам’яті Героїв Небесної сотні.

 «Зараз на сцені театру Шевченка мовою Великого Кобзаря, його словами, енергією, образами, ми з великою відповідальністю готуємось до того, щоб віддати шану Героям Майдану», — режисер-постановник Артемій Аніщенко.

За останні три роки її неодноразово показували в Прилуках, Києві, Чернігові. Участь у виставі брали студенти та учні театральної студії «Казкар».

«Студенти, учні, які приходили на репетицію, для них ця вистава була їхнім майданом, вони не могли поїхати до Києва за віком … студенти до 18 років, учні 8-9 клас, але на той момент єдине, чим вони могли висловити свою громадянську позицію, — це текстами, змістами, роботою над виставою», — режисер-постановник Артемій Аніщенко.

Усі зібрані кошти передадуть на допомогу українській армії. Вистава націлена не тільки на учасників АТО і свідомих громадян, а й на школярів і студентів. «Реінкарнація» Великого Пророка обіцяє бути цікавою, адже частинка душі Шевченка живе в кожному свідомому українцеві.

Ще статті по темі

Back to top button