Суспільство (відео)

У Чернігові скоро стартує унікальний фестиваль моновистав (Відео)

Моновистава – це один із найскладніших театральних жанрів. Вся увага глядачів сфокусована на одному актору, який здатний перетворити оповідь у сценічне дійство. Цьогоріч у обласному академічному музично-драматичному театрі імені Шевченка відбудеться Міжнародний театральний фестиваль моновистав «Відлуння» 2».

Чернігівцям презентують 34 вистави з різних країн : Білорусі, Вірменії, Литви, Молдови, Німеччини, Польщі, Румунії, України, Хорватії.

З кожним роком фестиваль моновистав «Відлуння» набуває популярності серед людей різного віку.

«Якщо говорити про мономистецтво, то це надзвичайно. Це, мабуть, професійний рівень вищого ґатунку, акторський і режисерський», генеральний директор Чернігівського облмуздрамтеатру імені Шевченка Сергій Мойсієнко.

«Завжди дуже велике очікування, бо кожного разу сподіваєшся на якесь відкриття. Бо одна людина на сцені, яка триває годину або більше увагу до себе, що він хоче донести глядачеві – це з одного боку дуже складно. З іншого боку – це народжує якийсь зовсім несподіване і сценічне рішення і дотик до нових театральних шкіл», художній керівник – головний режисер, заслужений артист України Андрій Бакіров.

На «Відлунні» покажуть все, що піддається інсценізації. На глядачів чекають постановки на будь-який смак. Більшість акторів будуть говорити на своїй рідній мові, але на сприйняття глядача це не вплине – будуть надавати лібрето короткий зміст моновистави.

«Грав у минулому році грузинський актор, ми розуміли про що мова іде. Я насолоджувався вмінням цього актора розкрити цей образ і було все зрозуміло», — генеральний директор Чернігівського облмуздрамтеатру імені Шевченка Сергій Мойсієнко.

Хедлайнером фестивалю буде Хмельницький монотеатр «Кут» з постановою «Прокляті роки». Керівник цього театру – народний артист України Володимир Смотритель, який вже багато років культивує мистецтво моновистав на теренах нашої держави.

Розпочинається Міжнародний фестиваль моновистав з 22 квітня.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button