Суспільство (відео)

У Чернігові відкрилась унікальна виставка вишивки (Відео)

До Чернігівського колегіуму завітала майстриня з Донецька Людмила Огнєва з виставкою «Вишиття видатних людей», приуроченою до 25-річчя Незалежності України.

Унікальну виставку «Вишиття видатних українців» представлено в Чернігівському колегіумі. Майстриня Людмила Радіонівна Огнєва – відома громадська діячка Донеччини, журналістка, лауреатка V Всеукраїнського конкурсу «Український вишитий рушник».

У своїй виставці «Вишиття видатних українців» майстриня розповідає про орнаменти, присвячені особистостям, чия діяльність вплинула на історію України.

Серед них орнаменти пам’яті діячів Княжої доби та Козаччини, Небесної Сотні Чернігівської області, а також присвячені Народним героям України, Надії Савченко, церковним діячам.

Вишивати дуже просто і легко, розповідає майстриня

«У мене не постає проблема, щось треба вишити, як треба вишити, сідаю, дивлюсь або в інтернеті, або в книжках, як та техніка, і вишиваю», — майстриня Людмила Огнєва.

На виставці була представлена лише частина вишитих робіт.

« Спочатку Алла Володимирівна  приїхала до Києва, в мене там була виставка, вона подивилась тому, що там усі були теми, і те, що можна було розмістити за площею, це обрала», — майстриня Людмила Огнєва.

Виставка подорожує всією Україною, популяризуючи героїв українського минулого та свій патріотичний дух.

Ще статті по темі

Back to top button