Суспільство (відео)

У Чернігові відкрили відремонтований сквер із трьома новими фонтанами (Відео)

Масштабна реконструкція скверу імені Богдана Хмельницького в центрі Чернігова завершилась. Новенькі доріжки, ліхтарі й лавочки, зелені газони і – куди ж без них – аж три нові фонтани. Урочисте відкриття оновленого парку стало окрасою святкувань Дня міста Чернігова.

Роботи з облаштування скверу тривали майже рік і постійно обростали новими скандалами: пірует пам’ятника Богдану Хмельницькому, тимчасово замурований камінь бажань на П’ятницькій церкві, водограї з московським «душком» і богослужінням по сусідству. А ще – мільйони, багато мільйонів гривень на те, аби навіть у найзатятіших скептиків не залишилося сумнівів: краса, якщо врятує не весь світ, то принаймні Чернігів.

— Я думаю, що їх пустили в потрібне русло. Для нашого міста нарешті хоч щось почали робити, більш культурно стає.

Попри обідній час робочого п’ятничного дня, у сквері зібралася сила-силенна людей. Анонсовані на 15-ту годину урочистості затримувалися. Час минав… а чернігівці ставали дедалі відвертішими.

— Незадоволені люди, звісно. Ми прийшли і хочемо, щоб воно почалося.

— Якщо щось трапилось, треба було вийти і сказати людям, що затримка. Будь ласка, хочете – йдіть погуляйте, потім прийдете на четверту годину і буде відкриття. Але так не поважати не можна. Таке свято… Прикро, дуже прикро.

Скориставшись вільним часом, містяни встигли роздивитися й недоліки в оновленому парку.

— Парк дуже подобається, але до нього дійти дуже складно. Тротуарів геть немає. Із візочками проїдьте з «Дружби» до парку – це дуже складно. Бордюри і тротуари, оце біда. А фонтан нам так.

— Ішли з дитиною від початку парку. Дитина пила сік. Я вже половину парку пройшла – немає жодного смітника, жодного.

Із затримкою аж на годину делегації з Білорусі, Польщі, Латвії, а також мерів багатьох міст України на чолі з Владиславом Атрошенком зустрічав сам Богдан Хмельницький.

Загалом на капітальний ремонт скверу загальною площею 4 гектари витратили 19 мільйонів гривень. Нині виконаною роботою просто хваляться, а вже повністю завершити реконструкцію парку планують до кінця жовтня.

Журналіст: Альона Макаренко

Оператор: Дмитро Дриганов

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

2 коментарів

  1. Навище Атрошенко фашиста Филатова пригласил?

  2. Братва решила показать пример децентрализации бывшим на примере. как сделать с деньгами бюджетными можно не получая откатов-просто, своя фирма, свой завод и фирмы ,пока, вокруг меня.

Back to top button