Суспільство (відео)

У Чернігові волонтери збудували житло для безпритульних собак (Відео)

Допомогти ближньому – звичайна справа. Так свою зворушливу акцію називають волонтери Чернігова, які об’єдналися, аби до Різдва заселити в тепле і затишне житло частину безпритульних собак, які бігають містом, мерзнуть на зупинках і сплять на снігу. Назбиравши будматеріалів і грошей від небайдужих, вони збудували для песиків п’ять великих будок.

«Вони шукають прихистку, їм треба сховатися. Будку ставитимуть на те місце, де вони сплять. Вони гуртуються і гріються одне об одного», — зазначає Інна Лучкіна, керівник ГО «Щаслива доля».

Будували житло для собак підопічні Чернігівського центру соціальної адаптації бездомних та безпритульних. Вони відгукнулися, бо теж, як ніхто, розуміють, наскільки важливо підтримувати друзів у скрутну хвилину. На будівельні роботи чоловіки витратили аж три тижні, бо чекали, поки хтось пожертвує грошей. Собівартість будки не така й дешева.

«Будки вийшли хороші, вони з дерева, всередині утеплені пінопластом, зроблені добротно. Шифером накриватимуть», — розповідає Микола Романов – директор ГО «Чернігівський центр соціальної адаптації бездомних та безпритульних».

Перші три будки волонтери поставлять у місцях, де чернігівці найбільше опікуються тваринами та підгодовують їх – біля Музею літаків військового ліцею, у гаражному кооперативі на Єськова, а також біля кафе «Нарцис» по проспекту Миру. Будки завантажили в машину і волонтери поїхали по сіно, аби застелити нове житло.

Влітку волонтери збираються продовжити цю акцію і ще набудувати житла для бездомних тварин, бо п’ять будок – це дуже мало для всіх безпритульних собак Чернігова. Просять лише підтримки небайдужих чернігівців.

Ще статті по темі

6 коментарів

  1. ДАаааааа…. Уж….. Личико у волонтёрши здоровое…в смысле здоровенное… А на вище будку будувати на нижках?…. Це свидчення того що волонтерка — сука…… Собаки в будках на нижках померзнут…, але за цей час личико у цией волонтерки стане ще бильше…

    1. ви неадекватна істота і базікало не здатне уявити навіть конструкцію собачої будки…

  2. Для собак они житло своё побудували !… А для жителей рухнувшего общежития нихрена не побудували!!! Распихали каждого по каким-то каморкам, дали по 500 грн — живите, радуйтесь!!!! Выродки!!!!

    1. Когда нибудь и на общаги начнут собирать

      А вообще, в Черниове не такие уж и большие цены, что бы не снимать квартиру
      Не ленитесь, идите работать!
      Собачки такого себе позволить не смогут!

    2. Для собак собирали волонтеры, которые занимаются помощью животным на протяжении многих лет, и они тратят деньги, силы и время для дела, которое многие считают благим(в том числе и я) !!! Для людей, с рухнувшего общежития должны выделять средства власти, что они впрочем и делают, пусть даже и по 500 грн + собирали и небезразличные люди, за деньги которых и купили бытовые приборы(машинки стиральные, водонагреватели и т.д.) для несчастных. Поэтому, выплюньте жало и не пишите бред, сравнивая одно с другим.

Back to top button