Суспільство (відео)

У Городищі на Бахмаччині школярі борються зі старими комп’ютерами (Відео)

Вивчаючи комп’ютерну грамоту,  учні Городищенського навчально-виховного комплексу, що на Бахмаччині, мусять долати головну перешкоду – їх комп’ютери не завжди піддаються дитячим спробам освоїти програми.

— Ми не можемо те, що за програмою виконати, бо вони не підтримують і не запускають ті чи інші програми, які нам потрібні, — Володимир Хмара, вчитель інформатики Городищенського НВК.

У навчально-виховному комплексі села Городище вчиться 72 учнів. У класі інформатики – усього 5 комп’ютерів. Всій техніці вже майже десять років. Цю проблему розуміють навіть найменші школярі.

— Наш комп’ютерний клас має дуже мало комп’ютерів і всі вони старі, хотілося б щоб подарували нові, — Олександр Лівак, учень Городищенського НВК.

На нову комп’ютерну техніку у навчального закладу коштів не має. А відтак обдаровані дітки школи обмежені в інформації, переконані вчителі.

— Потрібні для сільської школи комп’ютери. Нам ще й треб інше обладнання, бо у нас є обдаровані дітки, вони хочуть навчатися і в наш час – час інформаційних технологій така техніка потрібна, — Людмила Швачко, заступник директора Городищенського НВК.

Проблему навчально-виховного комплексу частково вирішив народний депутат України Валерій Давиденко. Городищенській школі, а також навчальним закладам Батурина та села Бахмач 2 від подарував комп’ютерну техніку. У Городище її привіз особисто, бо вже давно підтримує сільський освітній заклад.

— Поставлені у цьому році вікна, плануємо провести тут енергоеективні заходи. Я переконаний, що школа буде працювати, — Валерій Давиденко, народний депутат України.

Валерій Давиденко близько години спілкувався з учителями школи. Говорили, в основному, про майбутню долю начального закладу – бо діток тут не багато, а школа має гарний статут у районі. У навчально-виховному комплексі ще й працює група дошкільнят «Бджілки», у якій виховується 24 малят. Учителів народний депутат заспокоїв, що школу закривати ніхто не буде.

Ще статті по темі

Back to top button