Суспільство (відео)

У кардіодиспансері з’явився реанімобіль (Відео)

У Чернігівському обласному кардіодиспансері презентували новий реанімобіль. Його придбали за сприяння народного депутата Валерія Давиденка. Машину швидкої допомоги укомплектували всім необхідним і вже перевозили нею тяжкохворих.

До появи цього автомобіля кардіологам доводилося ризикувати життям пацієнта, перевозячи його на старенькому й не пристосованому УАЗику.

«Наявність такого реанімобіля дає змогу транспортувати. Такого надати в звичайній машині не можна», — головний лікар обласного кардіодиспасеру Ігор Батог.

Та проблем у цьому закладі надто багато. На дірявий дах і старезні вікна працівники нарікають уже кілька років поспіль. Мають проект реконструкції. Та обласна влада чомусь не має коштів. Зверталися й до нардепів, які балотувалися в цьому окрузі. Та до них ніхто не приїхав. Зустрічі з Валерієм Давиденком радіють.

«Ми вам дуже-дуже вдячні. Лінолеум порваний і склеєний скетчем», — завідувач фізіотерапевтичного відділення Ніна Гончаренко.

І хоч усі ці питання в компетенції обласної влади, нардеп обіцяв підтримати виготовлені медиками проекти. Адже у своєму окрузі Валерій Давиденко започаткував кілька програм, що сприяють оновленню медицини на селі.

«Я купив у кожну лікарню по кілька апаратів УЗД — це покращить якість обстеження», — народний депутат Валерій Давиденко.

Привітав нардеп лікарів із прийдешнім святом медиків, яке цього року відзначатимуть 18 червня.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button