Суспільство (відео)

У корюківській лікарні на стінах з’явилась казка (Відео)

У відремонтованому дитячому відділенні корюківської лікарні на стінах новоствореної ігрової кімнати розцвіли квіти та з’явились міфічні істоти. Красу тут наводить художниця з Києва Галина Гєдзєвіч, представниця громадської організації «Мрії здійснюються».

— Мені це приносить велике задоволення. Я прокидаюсь із радісною думкою – сьогодні знову на роботу. Мені подобається працювати з дитячою уявою, пробуджувати в них пристрасті, — Галина Гєдзєвіч, художниця.

Для Галини – це не перший розпис лікарняних похмурих стін, подібні проекти вже втілені в кількох лікарнях і дитячих садках Києва та Херсона. Малює Галина здебільшого українські мотиви.

— Україна найближче. Тим паче, де ж найбільше пристрастей, а пристрасть – це найважливіше.  І  тут  — казка, любов й інше, — Галина Гєдзєвіч, художниця.

До Корюківки художниця завітала разом із родиною на запрошення молодіжної організації «Альтернатива».

— Вирішили, що це має бути щось особливе,  вирішили їх запросити, написав, вони сказали, які в них є умови. На кінець січня сказали, що готові і збіглося, що ремонт завершився. У рамках цього проекту ми збирали кошти, проводили ярмарки, просили мешканців жертвувати, — Володимир Онищук, голова молодіжної організації «Альтернатива».

Галина малює, всі організаційні та фінансові питання проекту вирішує чоловік Валерій Кришень, він же відомий мандрівник і перший українець, який здійснив навколосвітню подорож на мотоциклі. А також надійне плече для дружини.

— Вона зараз займається своєю професією, вона малює, вона це робить із любов’ю і задоволенням, весь цей час я із дівчатами гуляю, — Валерій Кришень, мандрівник.

І не просто гуляє, а й справу встигає робити. На вихідних зустрівся із корюківчанами й надихав їх розповідями про свої пригоди та мандрівки, дозволяючи Галині повністю віддаватись благородній справі.

Ігрову кімнату планують відкрити найближчим часом. Активісти вже закупили туди сучасні меблі, іграшки та книги.

Ще статті по темі

Back to top button