Суспільство (відео)

У ніжинську «Народну криницю» плюнули в Європі (Відео)

Ніжинський ансамбль «Народна криниця» мало не став фігурантом міжнародного скандалу. Під час гастролей у Чехії колективу з Чернігівщини зробили неприємний «сюрприз» – привезли виступати в Російський культурний центр.

«Ми не тільки їхали на фестиваль, а й на День Праги. Що там можуть бути якісь негаразди, ми навіть не думали. Нас із задоволенням чехи приймали. Після цього ми мали виступити в якомусь університеті. Коли ми приїхали за адресою, то перше, що я побачила, це російський прапор. Я сказала хористам не виходити з автобуса і пішла дивитися. Там було написано «Російський науково-культурний центр». Ми туди навіть не заходили», — керівник ансамблю «Народна криниця» Ольга Синиця.

Ольга Синиця запевняє, що виступати під прапорами країни-агресора її колектив за будь-яких обставин не буде. Організовував поїздку сіверського колективу до Чехії львівський центр «Галицька муза». Ніжинські артисти вважають, що їх підставив керівник цього центру – Микола Шевчук.

«Ми вимагали в Шевчука, казали, що мали виступати в якомусь університеті. А він каже, що ми повинні там виступити. Я сказала, що ми не повинні виступати в Російському центрі», — керівник ансамблю «Народна криниця» Ольга Синиця.

Директор департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА Олександр Левочко запевнив, що цю ситуацію поза увагою не залишать і будуть розбиратися.

На жаль, почути версію когось із «Галицької музи» нам не вдалося – на телефонні дзвінки вони не відповідали.

У Львівській облдержадміністрації та мерії про цю ситуацію нічого не чули, й, оскільки центр «Галицька муза» – приватна структура, то прокоментувати особливо нічого не змогли.

Журналіст Павло Солодовник

Оператор Сергій Бутько

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button