Суспільство (відео)

У поминальні дні Чернігівщина вшанувала своїх загиблих захисників (Відео)

У поминальні дні другий рік поспіль на кладовищі Яцево відслужили літургію за загиблими в АТО бійцями. Данину пам’яті прийшли віддати рідні захисників та товариші по службі.

— Слів тут замало. Хочеться сказати, згадуйте де б ви не були всіх наших хлопців, хто дав нам можливість зустріти новий день, — Юлія Титарчук,  дружина загиблого бійця.

— Вони є, вони не були. Завдання кожного з нас зробити так, щоб більше було таких справжніх хлопців, які здатні захищати нашу країну. Завдання кожного командира з відповідальністю ставитись до життя хлопця. Це дуже важливо, — Ігор Бизган, ветеран АТО.

Та нажаль, сектор, де поховані бійці АТО продовжує поповнюватись свіжими могилами. Представники міської та обласної влади поклали квіти на останнє поховання, ушанувавши пам’ять загиблого молодшого сержанта Дмитра Пономаренка.

— Віддаючи шану героям, які полягли на сході України, я бажаю всім родинам миру , добра і вічна пам’ять. Вони будуть жити в наших серцях, поки ми будемо про них пам’ятати, — Валентин Мельничук, заступник голови обласної ради.

Біля могил бійців будують і невеличку меморіальну капличку. Наразі закладено тільки фундамент.

В цей день рідні та близькі полеглих захисників традиційно випустили у небо білі кульки, що символізують душі загиблих.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button