Суспільство (відео)

У Прилуках відкрили сучасний сервісний центр МВС для водіїв (Відео)

Колишнє управління ДАІ в Прилуках перетворилося на сучасний сервісний центр МВС. Сьогодні його урочисто відкрили, але без традиційного перерізання стрічки, бо вже з 9-ї ранку у центрі наплив клієнтів – власників автівок. Водії, які приїхали переоформляти документи, вже відчули переваги роботи нового центру.

«Все швидше робиться раніше півдня, а зараз ось 2 години і все», — водій Андрій.

«Подобається ставлення, що черг немає зовсім», — водій Василь.

Обладнали будівлю центру всього за місяць. Профінансувала держава. Головна перевага сучасного центру – економія часу водіїв. Послуги колишніх МРЕВ тут надаватимуть якісніше і швидше. Приміром, замінити водійське посвідчення можна вже за півгодини, зареєструвати авто – за 2-3.

Колись на ці послуги люди витрачали по півдня та ще й стояли у чергах. Нині центр оснащений електронною чергою та веб-камерами, вони дають змогу в реальному часі переглядати завантаженість адміністраторів. Працівники територіального центру ще й хваляться тим, що їхня робота стала прозорою.

«Зараз чесно, прозоро, все видно, ніхто не ховається за стінками. Все видно на екрані», — керівник територіального сервісного центру МВС Микола Гайдай.

Подібних центрів в України налічується лише десять. На Чернігівщині це перший, переформатований, так би мовити, на новий лад. До кінця грудня такі центри з’являться на Донеччині та Рівненщині. Послугами прилуцького сервісного центру можуть користуватися водії з усіх куточків країни.

«Потужність цього центру — він може надавати понад 100 видів послуг на день. Це досить таки суттєво як для міста не обласного значення надалі всі сервісні центри будуть переведені до єдиної концепції з відкритості, прозорості», — перший заступник директор Головного сервісного центру МВС Сергій Гончаров.

Наступного року до послуг сервісного центру додадуть ще й видачу довідок про відсутність судимостей, а також започаткують автошколу. Про нові послуги керівники центру інформуватимуть водіїв.

Ще статті по темі

Back to top button