Суспільство (відео)

У Стрижень вилили фекалії (Відео)

Фекалії приватного сектору – в Стрижень. У центрі міста зі зливнівки постійно ллється брудна вода. Найчастіше такі руді плями еколог Олександр Федун помічає вранці та ввечері. Протягом дня тут просто тече брудна вода.

«Дощу не спостерігається. А зі зливневої каналізації вода, як бачите, тече».

Це і є  головна причина забрудненого Стрижня. А відтак еколог припускає, що мільйони виділених коштів на очищення річки – викинуті на вітер.

«Це джерело забруднення. Ми можемо виділити найголовнішу проблему. Це каналізаційні стоки», — зазначає еколог Олександр Федун.

В управлінні ЖКГ міста про фекальні стоки в Стрижень не знають і радять шукати винних у КП «Чернігівводоканал».

«От докладніше розкаже «Водоканал», оскільки наш спеціаліст зараз на об’єкті».

Та потім таки знаходять відповідального за екологічний стан річки. Світлана Чікірісова про ці стоки нічого не знає, та переконує: нині готують проект очисних у цьому місці. Та з несанкціонованими зливами ціла проблема, нарікають комунальники.

«Усюди в нас щільна міська забудова. Але треба це робити спершу тут, потім – далі, далі, далі…» — наголошує начальник відділу екології управління ЖКГ міської ради Світлана Чікірісова.

І ще вказують на «Муніципальну варту». Мовляв, виявити незаконні врізки повинні саме ці комунальники. Протягом року вже встигли знайти таких порушників із десяток.

Журналіст: Наталія Тягнирядно

Оператор: Сергій Бутько

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Куца напоите той водичкой. Не знают что делать… Абсурд

Back to top button