Суспільство (відео)

У Товаристві незрячих відзначили День білої тростини (Відео)

Міжнародний день сліпих – всесвітня дата, що закликає людей звернути увагу на тих, хто назавжди втратив зір і опинився у важкій життєвій ситуації. У Чернігівській області близько 1 500 інвалідів зору. Чернігівські інваліди зустрілись із депутатом Чернігівської міської ради Наталією Хольченковою.

«Це гарна нагода про це розказати, бо це день людей із вадами зору, день людей незрячих і, я вважаю, що, мабуть, звичайна людина не уявляє, скільки проблем у таких людей. Починаючи від проблем переходу дороги до проблеми влаштуватися на роботу, тому ми всіляко повинні не лише висвітлювати, а й робити все можливе, щоб допомагати адаптуватися в житті таким людям і максимально інтегруватися в наше суспільство», — депутат Чернігівської міської ради Наталія Хольченкова.

Звісно, людям, які мають вади зору, дуже важко в житті, але для них це не проблема, вони ведуть свій активний спосіб життя:

 «Учасники художньої самодіяльності співають, читають вірші, ставимо невеличкі п’єси, дуже гарний у нас ансамбль, що називається «Полісяни», також є солісти, дуети і тріо», — завідувач клубу для інвалідів Наталія Заяць.

«Які виступають у системі українського товариства сліпих, так і поза системою. Ми ними пишаємося, оскільки вони під час виступів займають перші місця. Брали участь у місті Києві у відбірковому етапі огляду конкурсу художньої самодіяльності. За результатами свого виступу. Здобули 3 місце. Ми цим дуже пишаємось», — Максим Гуцало.

Щоб полегшити життя та зробити його безпечнішим для людей із вадами зору, Наталія Хольченкова разом із відділенням українського товариства сліпих розробляє програму з встановлення звукових світлофорів.

Ще статті по темі

Back to top button