Суспільство (відео)

У відповідь на переселення учнів 10-ї школи батьки перекрили проїжджу частину (Відео)

Несподівана звістка про те, що нова чверть для учнів 10-ї школи розпочнеться в стінах іншого навчального закладу, змусила батьків вийти на протест і перекрити рух транспорту на проспекті Перемоги. Все через те, що шкільну прибудову, де знаходились санвузли, відучора комісія з питань надзвичайних ситуацій визнала аварійною.

«У березні 2017 року замовили експертний висновок, наприкінці грудня отримали його. Про те, що прибудова 1997 року не підлягає подальшій експлуатації. Ніхто на себе не візьме відповідальності, це кримінальна справа», — зазначає заступник чернігівського міського голови Олександр Атрощенко.

«При обстежені виявлено, що ваша прибудова стоїть на ґрунтах, які не несуть… у будь-яку хвилину може скластися, ви розумієте? Ніхто, і ви в тому числі, не відправите свою дитину з таким ризиком», — зауважує заступник начальника управління освіти Наталія Мисливець.

Викладачам та учням у повному складі пропонують тимчасово переїхати до 6-ї школи.

«Ми максимально умови наблизимо до норми. Ми обійшли всі класи, вони чудові», — говорить заступник начальника управління освіти Наталія Мисливець.

Утім, така ситуація абсолютно не влаштовує батьків. Вони побоюються, що до рідної школи більше не повернуться.

«Ми теж хочемо, щоб діти не постраждали, але якщо нас туди переведуть, навіщо забирати всі меблі зі школи, якщо переводити туди тимчасово. Це на що схоже? На те, що ми більше до цієї школи не повернемося», — впевнена учасниця акції протесту Наталія Ткаченко.

«Дуже гарна територія, і через рік-півтора там буде стояти хороша новобудова», — говорить учасниця акції протесту Ніна.

Найбільше хвилюються батьки, чиї діти навчаються в інклюзивному класі цієї школи.

«Вона до цієї школи звикла, вона почула, що переводять, починає нервувати. Їй не можна нервувати, бо це впливає на зір, дитина інклюзивник, їй адаптуватися дуже складно, як до неї будуть ставитися – це важливо. Дитина тут вчилася 4 класи, у нас ДПА, як ми його здамо, якщо в неї буде психологічна травма?» — хвилюється учасниця акції протесту Олена Дюба.

Проти переїзду і класний керівник інклюзивного 4-Б.

«Це особливі діти, для них особливий підхід, умови, насамперед не стільки матеріальні, як психологічні. Я одразу сказала нашим управлінцям: навіть якщо ви перевезете все, що у нас є, й облаштуєте там кабінет, психологічний момент дуже складний. Для підготовки інклюзивного класу там багато часу треба», — наголошує класний керівник інклюзивного класу ЗОШ № 10 Софія Степаненко.

Скільки часу діти навчатимуться в іншій школі, наразі сказати ніхто не може. Чиновники кажуть, що через недовіру людей замовлятимуть повторну експертизу, але вже у столиці. Тоді й вирішуватимуть остаточно, що робити з прибудовою. А з батьками чиновники намагатимуться порозумітися сьогодні ввечері. Усі подробиці обіцяють розказати під час батьківських зборів.

Журналіст: Аліна Клименко

Оператор: Сергій Бутько

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

3 коментарів

  1. Может достаточно говно в уши вливать. вы считаете кого то дурными. Будут дома строить. Не удивлюсь если микитась. Атрон не разочаруй людей. Будет сокол -2

  2. Сначала временно перевезут школу, потом не дадут набрать первый класс, а потом скажут, что всю школу нужно снести. Решение уже принято, поэтому теперь все зависит только от активной позиции родителей. Всех неравнодушных приглашаем 15.01 прийти в 10 школу для поддержки акций протеста.

  3. а что там делают люди с личной охраны мера ? Кому он продал территорию, может как всегда Сарановичу?

Back to top button