Суспільство (відео)

Учасник АТО здійснив свою юнацьку мрію (Відео)

Учасник антитерористичної операції Андрій Леоненко втілив свою давню мрію.

Став ініціатором проведення відкритого Кубка області з активних шахів серед молоді.

Придбав нагороди і радіє від того, що змагання зібрали чималу кількість учасників. На запрошення відгукнулися навіть із Києва.

— Приїхали команди з Києва, прийшли з чернігівських університетів, шкіл, технікумів. Коли я вчився, хотів зіграти з усіма навчальними закладами, — Андрій Леоненко, депутат Деснянської райради.

Підтримали проведення турніру в партії «Наш край», бо вважають, що важливо залучати молодь до інтелектуальних змагань. Секретар міської ради Віктор Бистров – поціновувач стародавньої гри. Каже, що тренувати розум, логічно мислити, прораховувати свої дії, передбачати реакцію суперника допомагають саме шахи.

— Цей вид спорту дає змогу будь-якій дитині прийти до спортивної школи та займатися спортом, вчитися мислити, думати не сьогоденням, а прораховувати наперед, — Віктор Бистров, секретар міської ради.

Шахи нині в Чернігові переживають не кращі часи, визнає начальник управління сім’ї, молоді та спорту Андрій Дериземля. Тому спільними зусиллями шукатимуть шляхів покращення, аби для молоді був стимул займатися шахами.

— На сьогодні в Чернігові відсутня перспектива для занять шахами. Основна маса дітей займається шахами до 11-12 років. Далі займаються лише одиниці. Треба стимулювати і розробити якусь стратегію чи програму та донести це до батьків і дітей, — Андрій Дериземля, начальник управління сім’ї, молоді та спорту.

Кубок області зібрав більше 60 учасників. Шахові баталії тривали 2 дні. Переможці та призери отримали від організаторів нагороди та грошові премії. У хлопців виграв Гліб Буфін, у дівчат – Діана Божкова, в командному заліку Євген Гуменюк і Богдан Фещенко.

Ще статті по темі

Back to top button