Суспільство (відео)

Удар по малолітніх злочинцях: рівносторонній трикутник і тренінги (Відео)

Заступник губернатора Наталія Романова провела перше засідання робочої групи, завдання якої – побороти підліткову жорстокість в області.

«У нас у Чернігові відбулась подія, що набрала півтора мільйона переглядів і сколихнула всю громадськість. Ми зреагували на це миттєво», — заступник голови Чернігівської ОДА Наталія Романова.

А саме – провели велике засідання за участі київських чиновників і скайп-конференцію, а також підписали розпорядження.

«Про створення робочої групи із запобігання жорстокості в підлітковому та молодіжному середовищі», — заступник голови Чернігівської ОДА Наталія Романова.

Але цим кропітка, як вони кажуть, робота наших чиновників не завершилась. Була презентована ціла стратегія. Тренінги, фокусування на потребах дитини, волонтерські заходи, телефони довіри, багато конференцій і, звісно ж, основа нової школи – рівносторонній трикутник.

«У жодному законі про освіту не було такого прописано. «Кожна дитина неповторна, наділена від природи унікальними здібностями талантами і можливостями. Місія школи – розкрити таланти, це той трикутник, про який ми говоримо», — керівник управління освіти і науки Чернігівської ОДА Микола Конопацький.

Під трикутником чиновники мають на увазі співпрацю між батьками, школою і дитиною. Але якщо це основи формування нової школи, то на чому ж зараз базується стара? Мабуть, через заяложеність сказаних фраз про великі звершення вони не були зрозумілі для представників громадськості.

— Хто може чітко сказати, які результати ми даємо? Бо все, що зараз перераховувалось, воно ж робиться, а чому тоді ситуація не змінюється.

«Можливо, це перша робоча група, але я запропонував би перевести роботу цієї групи в практичну площину. Бо зараз я теж можу сісти і розказати цілий великий», — представник ГО «Освітній дім прав людини в Чернігові» Сергій Буров.

Перепало й працівникам поліції, профілактичну роботу якої в школах назвали нульовою.

«Поліція як завжди приходить до школи і читає лекцію на 2-3 години, на якій діти в кращому випадку сплять», — представник ГО «Освітній дім прав людини в Чернігові» Сергій Буров.

Загалом відео побиття дівчини настільки налякало наших чиновників, що спонукало готуватись до найгіршого, і під час тренінгів нашим дітям уже роздають брошури, де розказують, як діяти, коли на вулиці стріляють, відбувається теракт і що робити, коли захопили в заручники. Як бачимо, влада вибирає шлях не виправлення наявної ситуації, а підготовку до майбутніх результатів своєї роботи.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button