Суспільство (відео)

Українські раби за кордоном: як не потрапити в пастку (Відео)

«Єдине, що він сказав, нема живого місця».

Ніна Черненко не стримує сліз перед камерами чернігівських журналістів. Майже півроку вона намагається звільнити свого сина спершу із рабства, а тепер уже із російської тюрми. Так закінчилися його заробітки в Москві.

«Йому 36 років, він працював водієм. Запропонували отаку роботу», — розповідає мама Ніна Черненко.

Привабливою видалась йому робота кур’єром. Такі пропозиції рекламують мало не на кожному стовпі. А виявляється, це ціла схема вербування українців в трудове рабство.

«Наркодилери використовують наших громадян, і ця сітка прикриває більш налагоджену мережу», — зазначає заступник голови Чернігівської ОДА Наталія Романова.

Цього року правоохоронці зареєстрували 8 випадків вербування жінок у сексуальне рабство. Чотири чернігівки мало не стали секс-рабинями в китайських борделях.

«Затримані дівчата були в аеропорту, прямували до борделю», — повідомляє старший оперуповноважений відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, Андрій Рубан.

Запобігти трудовому чи сексуальному рабству поліція не може. Нарікає, що постраждалі надто пізно звертаються до правоохоронців. Людям, які шукають роботу за кордоном, радять перевіряти ліцензію роботодавців.

Оператор Сергій Бутько

Журналіст Наталія Тягнирядно

 Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button