Суспільство (відео)

Урвався терпець: пенсіонери-правоохоронці готові блокувати Пенсійний фонд (Відео)

Пенсіонери-правоохоронці вже рік вимагають перерахунку пенсій. На це є законні підстави: лист міністерства, рішення судів різних інстанцій. Однак увесь цей час їх футболять від кабінету до кабінету, від Міністерства внутрішніх справ до Пенсійного фонду. Кажуть, терпець урвався. Пенсіонери у Чернігові готові вдатися до радикальних кроків. Про це вони сповістили керівництво Управління Пенсійного фонду в області. Готові блокувати роботу фонду, допоки їхні вимоги не буде виконано.

«Футболять, обіцяють, а питання не вирішено. Тому проводимо всеукраїнську акцію. Налаштовані ми по-бойовому»,координатор ініціативної групи пенсіонерів ОВС Валентин Авраменко.

Пенсіонери органів внутрішніх справ стверджують, що значна їх частина отримує мізерні пенсії. Це переважно рядовий і сержантський склад. Вони позбавлені багатьох пільг. Тому почуваються покинутими напризволяще.      «Як вижити? комунальні платежі – 5 тисяч, а пенсія – 2,5 тисячі. Я віддав державі 25 років», — пенсіонер ОВС Віктор Дейнеко.

«5,8 тисячі пенсіонерів у нас в області. Дуже багато сержантів, які робили брудну роботу, піднімали п’яниць на вулицях, а пенсія у них 1 400 гривень»,пенсіонер ОВС Ірина Чугай.

В обласному Управлінні Пенсійного фонду пенсіонерам-правоохоронцям так чіткої відповіді і не дали: чи буде перерахунок і коли. Мовляв, у фонду є багато запитань до правоохоронного відомства і неузгоджених деталей. Усе це не дає змоги почати перерахунок.

«Запитання у фонду: з якої дати почати перерахунок? З моменту створення Нацполіції чи військового закону?», — начальник Управління пенсійного забезпечення військовослужбовців та інших категорій Світлана Симанчук.

Уперше за 25 років пенсіонери-правоохоронці вийшли на вулиці з протестом. Кажуть, не хочуть, аби економічні вимоги переросли в політичні. Однак усе йде до цього.

Ще статті по темі

4 коментарів

  1. Скажем прямо — неплохая пенсия. Учитывая, что на пенсию они уходят раньше обычных работяг, так и вовсе хорошо. Я допустим получаю зарплату где-то в этом же районе, и я на нее пашу, как папа Карло.

    1. А ти йди попробуй попрацюй хоть трошки.потім зробиш висновки.Скільки не доспаних ночей,скільки ризикували життям!Нерви!Тебе паплюжать а ти маєш сміятись!А тепер всі болячки вилазять на верх.Не спорю про продажних ,так вони завжли були.Не судіть поки не попробуєте…

    2. Так надо было идти в милицию, «отпахать» и уйти пораньше на пенсию, чтобы сейчас не зарплату такую получать, а пенсию.

  2. Просимо у батюки царя. Все- по савєтскі. Вимоги- дайте, подайте. Їхати у столицю, оточити МВС, не пустити міністра на роботу. Зняти бандита — нахєр. Що найперше зробив, як прийшов- знищив ОРСи і обліки про себе і свою бригаду. З ким боролися, зараз- поліцією керують. Що ж у них просити, вони ж- презирають і- нищать тих, хто з ними боровся. Теперішніх- підкормлюють, аби захистили, коли почнуться відстріли олігархату і їм треба буде дорогу до чартеру прикрити. Нічого з тих акцій не буде, вимоги- попрошайницькі.

Back to top button