Суспільство (відео)

В 11-му колегіумі ввели кримськотатарський раціон (Відео)

«Якщо ви були в Криму і не їли лагман – ви не були в Криму».

Кримські прянощі, спеціальна локшина і баранина. В 11-му колегіумі школярам запаморочило голову від аромату. Так смачно тут проходять «Дні Криму».

«Коли ми опитували учнів. Вони приносили свої рецепти», — говорить заступник директора ліцею № 11 Світлана Редчиць.

Та інтернет-пропозиції рецептів не знадобились. Адже власний секрет приготування кримськотатарської страви відкрила переселенка з Криму Світлана Кузіна.

«Це традиційна національна кримськотатарська кухня. Проблем із цим не буде», — зазначає ГО «Крим». Світлана Кузіна.

За перший інгредієнт, від якого і залежить аромат лагмана, відповідає Ірина. У фартушку та хустці вона смажить м’ясо. Для неї це надзвичайно важлива справа. Адже таких серйозних страв одинадцятикласниця ще не готувала.

«Дома я найчастіше готую млинці своїм батькам на сніданок. От я їх і радую щоранку», — розповідає учениця Ліцею № 11 Ірина.

Та найпочесніша і найвідповідальніша місія у дев’ятикласника Славка. Фартуха йому не вистачило та й до лагамана дівчата його не підпустили. Він – дегустатор.

«Не дістається – треба було ложку взяти».

Лагман і не тільки в програму проведення Днів Криму в Чернігові вніс виконувач обов’язків Чернігівського обласного молодіжного центру. Вадим Антошин розповідає, що вже другий рік поспіль проводять цю акцію всі освітні та культурні заклади області.

«Під час цієї акції у нас відбуваються зустрічі та перегляд фільмів, ми вчимося готувати кримські страви», — говорить в.о. начальника молодіжного центру Вадим Антошин.

Протягом тижня в молодіжному центрі проходили виставки світлин «Реалії Криму». А на вихідних Чернігівщина зустрічає велику кримськотатарську делегацію.

Журналіст Наталія Тягнирядно

Оператор Сергій Бутько

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Я так понимаю что у школьников был урок трудов, но тут прибежал Антошин с журналистами и начали втирать какую то дичь.
    А заголовок в статье это вообще шедевр

Back to top button